Vabimo na 3. Festival vina in čokolade v Podčetrtek

28. 04. 2017 14:03

Prva sobota v maju je tudi letos rezervirana za pravi spektakel, 3. Festival vina in čokolade v Podčetrtku, ki se bo odvil v tamkajšnji večnamenski športni dvorani. Letošnje dogajanje bo po besedah organizatorja, TIC-a Podčetrtek, v znamenju še pestrejšega in bogatejšega programa, seveda pa bodo obiskovalci uživali v paleti izbranih slovenskih vin in čokolad.

Kot pravijo v TIC Podčetrtek, je namen in poslanstvo festivala, seveda poleg prestavitve vina in čokolade, tudi združitev lokalnih ponudnikov in promocija turistične ponudbe Obsotelja in Kozjanskega. In prav slednjemu bodo dali poseben poudarek.

60 razstavljalcev in pester spremljevalni program 

Letošnji festival vina in čokolade bo potekal 6. maja in bo dogodek, na katerem se bodo srečevali, izobraževali in zabavali ljubitelji dveh žlahtnih dobrot. bo v Podčetrtku 6. maja. Letos se bo predstavilo okoli 60 razstavljalcev (30 vinarjev, 20 čokoladnic in 10 lokalnih ponudnikov), pričakujejo pa tudi rekorden obisk.

vino_in_cokolada

Po besedah direktorja TIC-a Podčetrtek Boštjana Misje, bi lahko letos, glede na trende preteklih dveh let, festival obiskalo 7000 obiskovalcev. Slednje bo vabil bogat spremljevalni program, vse od otroških delavnic, kuharskih doživetij, dobrodelnega teka in zabavno-glasbeni vložki.

Tudi letos bo nastopil Mi2jevec Jernej Dirnbek, pa tudi Damjana Golavšek, plesalke in plesalci, harmonikarji, vrhunec spremljevalnega programa pa bo zagotovo koncert Nine Pušlar. Več o dogajanju nam je zaupal direktor TIC-a Podčetrtek Boštjan Misja:

 

Prestavili bodo tudi županovo vino

Festivalno dogajanje bo spremljala tudi predstavitev županovega vina ter zdravica z njim. Katero vino bo to, nam je zaupal župan Peter Misja:

 

S turističnim vlakcem do lokalnih ponudnikov

Skozi celoten dan festivala bo tudi letos organiziran prevoz s turističnim vlakcem izpred prireditvenega prostora v Olimje do lokalnih ponudnikov. Obiskovalci si bodo lahko ogledali celostno ponudbo posameznih ponudnikov ter okušali in se razvajali z degustacijami, ki jih bodo ponudniki pripravili.

Tudi letos festival s soorganizatorji in sponzorji, cene vstopnic prijazne posameznikom in družinam

Boštjan Misja nam je med drugim zaupal, da bodo za izvedbo festivala tudi letos poskrbeli skupaj s soorganizatorji in sponzorji. Predvsem je vesel, da so jim nasproti stopili člani MKTD Lepe strune s približno 60 prostovoljci.

Boštjan Misja nam je še zaupal več o sodelovanju in izvedbi festivala, pa tudi o ceni vstopnic:

 

Vabljeni torej na festival, ki se bo odvijal 6. maja!

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 3,373 seconds.