Veleposlanik Ruske federacije prvič na obisku v Celju


veleposlanik-rusije2

Celje je včeraj prvič obiskal veleposlanik Ruske federacije v Republiki Sloveniji Nj. Eks. Timur Ejvazov. Sprejel ga je župan Bojan Šrot, ki mu je predstavil naše mesto in med drugim tudi uspešno sodelovanje z ruskim partnerskim mestom Ščjolkovo. Beseda je tekla tudi o možnostih za še tesnejše sodelovanje med obema prijateljskima narodoma na različnih področjih.

veleposlanik-rusije-1Veleposlanik, ki ga je na vljudnostnem obisku spremlja ministrica svetovalka dr. Galina Zamyatina, se je vpisal v knjigo gostov, po županovem sprejemu pa je obiskal Gimnazijo Celje- Center. Srečal se je tudi z vodstvom podjetja Bosio, d. o. o., ter si ogledal razstavišče Mesto pod mestom in razstavo Grofje celjski. Obisk Celja je zaključil z ogledom gledališke predstave Plašč v SLG Celje.

Nj. Eks.Timur Ejvazov je bil za izrednega in pooblaščenega veleposlanika Ruske Federacije v Republiki Sloveniji imenovan novembra lani. V diplomatski službi je že od leta 1993. Delal je v različnih funkcijah v centralnem aparatu Ministrstva in v tujini ter v uradu Vlade Ruske federacije. V obdobju od 2012 do 2017 je bil minister svetovalec Veleposlaništva Rusije v Franciji, od 2017 do 2019 pa namestnik vodje kabineta prvega podpredsednika Vlade Ruske federacije. Od maja 2019 je namestnik direktorja 4. Evropskega departmaja MZZ Rusije.

M.G.