Vsak torek v Družinski center Ljudske univerze Celje na predavanje za starše

18. 01. 2019 15:44
sara-jerebic
dr. Sara Jerebic

Vsak torek v Družinskem centru Ljudske univerze Celje, z naslovom DRUŽINE V CENTRIFUGI SODOBNEGA ČASA, potekajo predavanja odzivnega in senzibilnega starševstva, ki jih vodi dr. Sara Jerebic, specialistka zakonske in družinske terapije.

Na predavanjih slušatelji iščejo odgovore na vprašanja, kako se spoprijemati z vzgojnimi težavami, kako prepoznati in spoštovati otrokova čustva, mu hkrati postaviti zdrave meje in privzgojiti notranjo disciplino, v prvi vrsti pa, kako gojiti dober in ljubeč odnos med partnerjema, ki postavljata temelj družinskega odnosa.

Vse teme delavnic so določene vnaprej in nosijo zgovorne naslove, kot npr.: Odnosi med sorojenci; Čustva so nalezljiva; Spopadanje z jezo; Kako do strasti?; Spolna zloraba – predelava posledic in preventiva.

Program delavnic oblikujemo glede na potrebe slušateljev, tako se je do danes oblikovala velika skupina ljudi od nižje do visoko izobraženih, ki redno obiskujejo predavanja. Z evalviranjem se je izkazalo, da so slušatelji veseli, da lahko varno in odprto govorijo o osebnih težavah in stiskah. Skupaj odkrivamo rešitve in kako najbolje delovati v določenih situacijah.

Nove teme predavanj, ki bodo potekala do junija 2019, so objavljene na spletni strani Ljudske univerze Celje. V času predavanj je zagotovljeno tudi varstvo za otroke.

Predavanja so brezplačna in sofinancirana s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

predavanje-za-starse

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 1,753 seconds.