Za matere samohranilke zbrale 400 evrov

24. 12. 2017 06:30

Včeraj na predpraznično soboto je v Celju potekal dobrodelni dogodek za pomoč materam samohranilkam iz socialnega dna.

Ob vsej nakupovalni mrzlici predbožičnega dne so se članice Lions Kluba Celje Mozaik odločile, da skupaj s Celjani naredijo nekaj koristnega za tiste, ki so pomoči potrebni. Tokrat so to matere samohranilke iz socialno ogroženih družin.

Lions Club International je največja mednarodna prostovoljna humanitarna organizacija na svetu. Letos Lions International praznuje 100 letnico, v Sloveniji pa 27 letnico ustanovitve Districta 129.

Polepšanje prazničnih dni je želja vsake mame, še posebej tiste, ki svojim otrokom ne more nuditi materialnih dobrin v taki meri kot ostale družine.

celje-lions1Članice ženskega Lions kluba Celje Mozaik so s svojimi dejani še posebej usmerjene v pomoč otrokom in družinam. Kot že vrsto let dneve pred Božičem Lions članice preživijo ob peki peciva, ki ga nato ponudijo Celjanom na dobrodelni stojnici v zameno za dobrodelne prispevke.

Na letošnji stojnici so članice v zameno za domače pecivo, pa tudi novoletne unikate okraske izpod rok članic zbrale 400 evrov.

Ves zbran denar so članice namenile za darilne bone za tiste socialno ogrožene matere samohranilke, ki so jih skrbno zbrale s pomočjo centra za socialno delo.

Že 19 let, odkar obstaja klub, je nudenje pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo, v veliko veselje vsem članicam kluba.

Celjski ženski Lionsk klub Celje Mozaik je bil prvi ženski klub v Sloveniji in je eden najbolj aktivnih v Sloveniji. Eden največjih projektov kluba je projekt donirana hrana, ki se danes izvaja po vsej Sloveniji. Slovenska Zveza Lions klubov, imenovana District 129, šteje 57 Lions klubov z okoli 1.500 člani. Mladi delujejo v 19 Leo klubih v Sloveniji s skupaj 230 člani.

celje-lions2Izdelovanje predmetov (novoletnih in velikonočnih okraskov, dežnikov, peciva in drugih stvari), ki jih nato ponudijo Celjanom v zameno za dobrodelen prispevke, se vedno dogaja pri eni od članic. »Taka srečanja so namenjena ustvarjanju, snovanju novih idej, druženju in predvsem veselju« pravi predsednica kluba Lorena Hus. »Največje veselje pa je, ko pomoč predamo tistim, ki jo najbolj potrebujejo.«

Visoka  etična načela in cilji lionizma jih vodijo pri njihovih aktivnostih. Te cilje skrbno zasledujejo in jih tudi živijo v vsakodnevnem življenju.

Poslanstvo vsakega Lions kluba na svetu je sicer ustvarjanje in krepitev sporazumevanja med ljudmi vsega sveta, človekoljubnost, prostovoljna pomoč lokalno in širše, kjerkoli se pojavi potreba za pomočjo in zmožnost kluba, da pomaga.

Lions kluba Celje Mozaik

velenje-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,189 seconds.