Zaradi pričakovane gneče UE Celje dodaja termine poslovanja


Ker bo letos potekla veljavnost velikemu številu osebnih dokumentov državljank in državljanov, bodo upravne enote po Sloveniji podaljšale delovni čas. Tudi Upravna enota Celje, ki v teh dneh že zaznava povečan interes strank.

Upravna enota Celje bo imela dodatne uradne ure za poslovanje s strankami v soboto, dne 2. 4. 2022, od 8. do 12. ure in na Krajevnem uradu Vojnik med 8. in 12. uro. Dodatne uradne ure bodo na Upravni enoti Celje, Ljubljanska cesta 1, namenjene le za pridobitev osebnih dokumentov (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje), na Krajevnem uradu Vojnik pa le za pridobitev osebne izkaznice in potnega lista.

Podaljšanje uradnih ur tudi med tednom

Upravna enota Celje bo v torek, dne 29. 3. 2022, od 15. do 16. ure tudi podaljšala uradne ure za poslovanje s strankami . Podaljšane uradne ure bodo izključno za izvajanje postopkov po področjih: izdaje osebnih in potovalnih dokumentov, vozniških dovoljenj in prometa, prijave prebivališč, potrjevanje podpisov za podpore aktualnim pobudam za vložitve predlogov sprememb zakonov in Ustave Republike Slovenije, potrjevanje podpisov volivcev v podporo posamezni listi kandidatov oz. kandidatu za poslanca, vloge za izdajo kvalificiranega digitalnega potrdila (SIGEN-ca, SI-PASS), tujcev, upravnih overitev.

Začenja se izdajanje biometričnih osebnih izkaznic

V ponedeljek upravne enote začenjajo tudi z izdajo novih biometričnih osebnih izkaznic. Ker je UE Celje edina upravna enota, kjer lahko dokumente naročite in prevzamete še isti dan, utegne gneča biti še večja. Tej se lahko izognete tudi tako, da se na storitev naročite preko spleta. UE Celje je namreč ena izmed štirih UE, ki omogočajo tovrstno naročanje. Več tukaj.