Po vsej regiji bodo zbirali za nujno potreben kombi

20. 12. 2017 07:25

invalidi_kombiDruštvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, invalidska, nevladna in neprofitna organizacija s sedežem v Celju, je 22. novembra začela z akcijo »Kar me ovira-me motivira«.

Z akcijo želijo zbrati finančna sredstva za nakup prilagojenega kombi vozila za prevoz invalidov. Kot je napovedal predsednik Janez Hudej, so se s prošnjami obrnili na gospodarstvo in občine, ki jih pokrivajo, v tem tednu pa se obračajo neposredno na občane.

Občani 33 občin bodo v prazničnih dneh prejeli na dom prošnjo za donacijo. Občane naprošajo, da prošnje ne romajo v smeti, če lahko donirajo vsaj kakšen evro.

Društvo namreč brez prilagojenega vozila ne more delovati, člani na invalidskih vozičkih pa ne morejo biti enakopravni in izpolniti osnovnih potreb, ki so zdravim osebam samoumevne – prevoz k zdravniku, na rehabilitacije, športna udejstvovanja, izobraževanja, …

V društvu se dobro zavedajo velikega pritiska raznih humanitarnih organizacij v teh predprazničnih dneh. Vendarle pa se Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske razlikuje od mnogih društev ravno po tem, da s prilagojenim vozilom skuša pomagati članom do izpolnitve najosnovnejših potreb.

Podpora v 19 od 33 občin

Župana Mestnih občin Velenje in Celje sta društvo že podprla. Župan MOV, Bojan Kontič, je napovedal, da bo sredstva namesto za novoletni ognjemet namenil Društvu paraplegikov JZ Štajerske. Župan MOC, Bojan Šrot, je prav tako obljubil finančna sredstva. Projekt so podprle tudi že nekatere druge občine, kot so Laško, Solčava in Šmartno ob Paki, Rogaška Slatina, Gornji Grad, Vitanje, Žalec. Podporo projektu so napovedale tudi občine Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Šoštanj, Vojnik, Zreče, Mozirje, Ljubno, Rečica ob Savinji, Nazarje in Luče.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,329 seconds.