Župan Grevenbroicha prvič na obisku v Celju


Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je na prvem obisku v Celju gostil župana nemškega partnerskega mesta Grevenbroich Klausa Krützna, s katerim je Celje pobrateno od leta 1986.

To je bilo tudi prvo srečanje obeh županov, saj je nazadnje Celje leta 2011 obiskala nekdanja županja Grevenbroicha Ursula Kwasny.

Župan Klaus Krützen v Grevenbroichu opravlja drugi županski mandat in si je zelo želel obiskati Celje, saj je sodelovanje v zadnjih letih – z izjemo organizacij Rdečega križa – nekoliko zamrlo. Vezi si želi okrepiti tudi Društvo za partnerstvo v Grevenbroichu. “Na srečanju sta se župana strinjala, da bi bilo dobro povezati mlade, zato bomo preverili zanimanje pri celjskih srednjih šolah. Sodelovanje med šolami se večinoma izkaže za zelo dobro. Odličen primer je prijateljstvo med singensko Hohentwiel-Gewerbeschule in Šolskim centrom Celje,” pravijo na Mestni občini Celje.

Župan Klaus Krützen se je vpisal tudi v knjigo častnih gostov mesta Celje, si ogledal Pokrajinski muzej Celje, stalni razstavi Celeia – mesto pod Mestom in Grofje Celjski, ter obiskal Stari grad Celje in Tehnopark Celje.

foto: MOC