15. tekaška dirka na Grmado uspela, rekord proge tudi letos nedosegljiv (foto in video)


25. maja, na dan, ko smo v nekdanji skupni državi praznovali dan mladosti, je v Celju potekala otvoritev celjskega športnega tedna, ki bo sicer trajal 10 dni. Otvoritvenega teka, 15. juriša na Grmado, se je udeležilo kar 51 tekmovalk in tekmovalcev v štirih oz. petih starostnih kategorijah.

Start teka je bil kakor vselej na standardnem mestu pohodnikov na parkirišču gasilskega doma v Zagradu. Tam so bile na voljo vse informacije v povezavi s tekom, tekmovalci pa so lahko tam odložili odvečne stvari, ki so jih po teku čakale na Celjski koči. Natančno ob 18h se je tek pričel.

Na cilj, ki je bil na Grmadi, je prvi pritekel Nik Mernik s časom 19 minut in 8 sekund. 23 sekund za zmagovalcem je za vrv znamenitega zvona na Grmadi potegnil Gregor Mlakar, dobrih dvajset sekund za Mlakarjem pa je na cilj pritekel tretji, Goran Dobrijevič. Med tekačicami je progo najhitreje pritekla Marta Plahuta, ki je za pot porabila 26 minut in sekundo, dve sekundi za Plahuto je na cilj pritekla Karla Ivič, tretje mesto pa si je pretekla Nika Jančič.

Absolutni zmagovalci v moški in ženski kategoriji so prejeli tudi posebne nagrade organizatorjev.

Rekord proge sicer znaša 16 minut in 52 sekund in je v lasti gorskega tekača Simona Aliča, ki je čas postavil leta 2009. Denarna nagrada, ki je bila namenjena tistemu, ki bi izboljšal Aličev rekord ni bila podeljena, so pa najboljši trije v moški in ženski konkurenci prejeli posebne nagrade organizatorjev.

Zvon na Grmadi je naznanjal prihod na cilj.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na prireditvi ter k ogledu video prispevka, v katerem smo o teku, pogojih na progi in o načrtih za prihodnje leto povprašali letošnjega zmagovalca teka na Grmado.

[simpleviewer width=100% height=700 id=192]

v/t/f: eH