5. Komak kolesarski maraton Celje 2014 (foto, video)


DSCN1895 (Kopiraj)Pretekla sobota je minila v zdravem duhu, saj so se celotno dopoldne pred Ingradovo poslovno stavbo na Lavi v Celju zbirali nadebudni kolesarji vseh generacij. V okviru Meseca športa je namreč potekal 5. Komad kolesarski maraton.

Gre za kolesarski praznik za vso družino, ki je razdeljen na več tras. Ob 10. uri se je tako začel Komak 63 rekreativni maraton z 195 višinske razlike. Najbolj vztrajni pa so se ob tej uri podali na Komad 110 ekstrem kolesarski maraton. Udeleženci na Komak ekstrem kolesarskega maratona so imeli možnost ob vožnji ogledati lepote savinjske doline, vse do Gornjega grada in Ljubnega.

DSCN1950 (Kopiraj)

Ob 10.30 je sledil Komak 30 družinski kolesarski maraton z 60 m višinske razlike, kjer so se pomerile najpogumnejše družine. Vsi tekmovalci pa so ob 11. uri dobili resno konkurenco, sej se je štartna linija odprla za vse najmlajše udeležence. Sledil je namreč Komak 2 maraton za najmlajše.

DSCN1903 (Kopiraj)Po 14. uri je Komak kolesarski maraton dosegel epilog, ko so udeleženci ob dobri glasbi in še boljši hrani lahko po naporni rekreaciji počivali in prisluhnili Ninu Cokarju iz Športnega društva Slovenc, ki je razglasil nagrado za najstarejšega udeleženca, najstarešo udeleženko, najmlajšega udeleženca, najmlajšo udeleženko, klub z največ udeleženci in najštevilčnejšo družino. Sicer pa dogodek ni tekmovalne narave, saj je bistvo sodelovanje, skrb za zdravo telo in duha ter dobra družba.

5. Komak kolesarskega maratona smo se udeležili tudi sami ter posneli bogato fotogalerijo in video pogovor z Ninotom Cokarjem iz Športnega društva Slovenc. Vabljeni k ogledu!

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=583]

Tokrat imamo na Polovička.si na voljo brezplačne vstopnice za filme: Otroci iz socialističnega bloka, Locke in Byzantium. Naročite s klikom tukaj:

polsi-kino-metropol