Agron Šalja ni več trener NK Celja. Namesto njega Simon Sešlar


Po včerajšnjem porazu na večnem štajerskem derbiju proti Mariboru se je je vodstvo NK Celja odločilo za menjavo na trenerski klopi. Agron Šalja tako zapušča mesto glavnega trenerja članske ekipe, namesto njega pa prihaja Simon sešlar.

49-letni Agron Šalja je vodenje kluba prevzel aprila letos. Celje je vodil na dvajsetih tekmah, na katerih je vknjižil enajst zmag, en neodločen izzid ter osem porazov. Ekipo je prevzel v zahtevnem položaju, se izognil izpadu iz prvoligaške konkurence ter jo popeljal v finale pokalnega tekmovanja.

V aktualni sezoni se stvari niso začele v skladu z ambicijami kluba, zato sta se klub ter trener dogovorila o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Skupaj s Šaljo klub zapušča tudi njegov pomočnik Anton Usnik, so zapisali v NK Celje.

Vodenje članske ekipe do konca koledarskega leta z možnostjo podaljšanja sodelovanja prevzema SimonSešlar. Vodstvo kluba se je s 47-letnim strokovnjakom dogovorilo za sodelovanje do konca leta 2021, z možnostjo podaljšanja prvotnega dogovora.

Šaljo nasledila legenda NK Celja

Legenda nogometnega kluba Celje in igralec z bogatimi izkušnjami tako s slovenskih kot tujih zelenic (v sezoni 1999/2000 je z Mariborom igral tudi v Ligi prvakov) je za klub iz knežjega mesta kot igralec zbral 331 nastopov ter dosegel 32 zadetkov, ob tem mu pripada tudi čast prvega strelca na novem celjskem stadionu. Ob prihodu na klop Celja je povedal: “Občutki ob prihodu na klop Celja so zagotovo zelo lepi. Lagal bi, če bi rekel, da nisem komaj čakal na to priložnost, saj je Celje moj klub, sredina v kateri sem odrasel in na katero imam zelo lepe spomine. Ponosen sem, da sem tukaj in s strokovnim štabom bomo naredili vse, da bomo čim hitreje zabeležili čim več dobrih rezultatov.”

Svojo trenersko pot je nekdanji reprezentant – v majici z državnim grbom je zbral 19 nastopov – začel pri Dravinji v sezoni 2013/14, v naslednjih letih pa je deloval še pri Aluminiju, Dravi, Nafti, Brežicah ter Dobu. V aktualni sezoni je vodil mladinsko ekipo Celja, s katero je na sedmih tekmah zbral 11 točk in z njo zasedal šesto mesto v 1. SML. “Kot trener mladinske selekcije sem bil venomer v tesnem stiku s člansko ekipo, zato sama tranzicija in spoznavanje ne bosta zahtevala veliko časa. To je pomembna okoliščina, ki mislim, da bo veliko pomenila v kratkoročnem vidiku,” je še povedal Sešlar, ki se je dotaknil tudi ambicij s prvo ekipo. “Prvih deset krogov je bilo takšnih, karkšni so bili. Niso se zgodile zgolj slabe stvari, veliko je bilo tudi nesreče (poraz proti Mariboru v prvem kolu, poraz v Ljubljani z Bravom), ki je na koncu pomenila manjko točk, ki bi v nasprotnem primeru na lestvici pokazale drugačno sliko. Klub se lahko pohvali z izjemno urejenostjo, hkrati ima odlično podporo vodstva, posledično pa je razumljivo, da so cilji temu primerno visoki. Čimprej se moramo vrniti na prava pota, nanizati nekaj dobrih rezultatov, je pa res, da ne bo lahko, saj je konkurenca v ligi izjemno močna. V prvi vrsti si želim, da bi ekipa v vseh fazah delovala veliko bolj kompaktno, predvsem pa z večjo mero samozavesti. Cilj je, da skozi samo igro fantov navijači prepoznajo, koliko je vsem, ki oblečejo celjski dres, mar do grba in navijačev, ki jih bodrijo s tribun. Na vsaki tekmi bodo igralci od sebe dali svoje zadnje atome moči,” je za klubsko spletno stran svoje prve vtise in načrte strnil Sešlar.

foto: NK Celje