Poraz Celjanov na štajerskem derbiju


Celjski nogometaši so tudi na drugem letošnjem štajerskem derbiju morali priznati premoč Mariborčanom. Slednji so po odhodu trenerja Simona Rožmana prekinili slab niz in v Ljudskem vrtu zmagali z 2:0.

Maribor je z zmago obdržal priključek z vrhom, Celjani pa so se s porazom utrdili pri dnu lestvice.

Drugo četrtino letošnjega prvenstva je Celje začelo v gosteh pri NK Maribor. V Ljudskem vrtu so se grofje v 10. krogu Prve lige Telemach pomerili z NK Maribor, ki so pred dnevi ostali brez glavnega trenerja Simona Rožmana. Tega je na prvi tekmi uspešno nadomestil pomočnik Radovan Karanović. Začetna enajsterica Celjanov se v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Olimpiji ni bistveno spremenila, trener Šalja je opravil le eno spremembo. Namesto Šporna je v vezno linijo poslal Mayeuskega.

Na začetku tekme so Mariborčani že v 2. minuti prišli do nevarne priložnosti. Po levi strani so z lepim predložkom našli napadalca Mudrinskega, ki pa je z glavo meril natančno v roke Raduhe. Mariborčani so nadaljevali napadalno in Celjane potisnili v obrambno, ki ji je v prvih desetih minutah uspelo ubraniti napade Mariborčanov.

Mariborski pritisk so v 12. minuti prekinili Celjani, ko je Medved prišel do lepega položaja pred kazenskim prostorom vratarja Juga in brez oklevanja sprožil močan strel po tleh, a ga je domači vratar uspel ubraniti.

Mariborčane to ni ustavilo in v 14. minuti je sledila akcija za vodstvo, ko se je na desni strani sam pred celjskim golom znašel Nino Žugelj in brez težav zaključil za vodstvo Maribora. Igra se je nato nekoliko umirila in se preselila na sredino igrišča. Še pred koncem polčasa je trener Šalja opravil dve menjavi, namesto Begića in Kerina sta v igro vstopila Kuzmanović in Sokler, kar se je takoj poznalo pri napadalnejši igri Celjanov. Kljub temu se rezultat do konca polčasa ni spremenil.

V drugem polčasu so Mariborčani pretili predvsem iz protinapadov, Celjani pa so več posesti skušali konkretizirati z golom. Njihove ambicije je v 65. minuti prekinila velika napaka v obrambi, ko je mariborski napadalec Mudrinski sam prišel pred Raduho ter neovirano zaključil akcijo.

Celjani se kljub visokemu zaostanku niso predali in so še naprej napadali mariborska vrata, v 70. minuti je spretno in nevarno sprožil Medved, toda njegov strel je bil blokiran in žoga je zletela v kot. V 72. minuti je Šalja naredil še dve menjavi, iz igre je potegnil Vrbanca in Božića, na zelenico pa poslal Jakobsena in Benedičiča. Kmalu po menjavah je sledila nevarna akcija Medveda, ki je znova prišel do več prostora pred mariborskimi vrati in močno sprožil, toda preveč po sredini gola, da bi resneje ogrozil vratarja Juga. Ob koncu drugega polčasa je celjski trener v igro poslal tudi Denisa Marandicija, ki je zamenjal Zeca. To je bil prvi nastop po poškodbi Marandicija v dresu Celja v letošnji sezoni.

V 82. minuti je imel lepo priložnost še Ester Skoler, ki je prejel lepo podajo od Mayeuskega, a je predolgo okleval in žoga je pripadla vratarju Jugu. Celjani so ob koncu tekme z veliko željo po zadetku pritiskali na mariborsko obrambo, toda neuspešno. Tekma se je končala z rezultatom 2:0 v korist Maribora.

NK MARIBOR 2:0 NK CELJE
1800; Žugelj 14., Mudrinski 65.

Maribor: Jug, Mutavčić, Martinović, Voloder, Sikošek, Vrhovec (90./Repas), Makoumbou, Alvir (72./Sirk), Požeg Vancaš (81./Šturm), Žugelj, Mudrinski (72./Kronaveter).

Celje: Raduha, Kerin (46./Kuzmanović), Zec (79. /Marandici), Zaletel, Flis, Majevski, Vrbanec (73./Benedičič), Svetlin, Božić (73./Jakobsen), Begić (46./Sokler), Medved.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

T Z N P T
1. Koper 9 6 1 2 19
2. Bravo 10 5 4 1 19
3. Olimpija Ljubljana 10 6 1 3 19
4. Maribor 10 5 1 4 16
5. Mura 10 4 3 3 15
6. CB24 Tabor Sežana 10 4 2 4 14
7. Domžale 9 3 1 5 10
8. Celje 10 3 1 6 10
9. Aluminij 10 2 4 4 10
10. Kalcer Radomlje 10 1 2 7 5

foto: NK Celje