Alpinizem: Krajnc in Lindič uspešna v Patagoniji


patagonijaSlovenska mladinska alpinistična reprezentanca, ki deluje pod okriljem Komisije za alpinizem pri Planinski zvezi Slovenije, se je januarja in februarja nahajala v Patagoniji, na jugu Južne Amerike in vpisala nekaj vidnih dosežkov. V tročlanski ekipi sta bila tudi dva člane alpinističnega odseka Planinskega društva Celje Matica Luka Krajnc in Luka Lindič.

Krajnc je s Tadejem Krišljem iz AO PD Kamnik v zahodni steni Mojon Roja potegnil prvenstveno skalno smer Blockbuster, ki sta jo preplezala na pogled. Celotna trojica je pozneje, ob razmerah, ugodnejših za snežno-ledno plezanje, opravila še grebensko prečenje vrhov Adel in se po smeri Ragni povzpela na vrh Cerro Torreja (3128 m), enega najmarkantnejših patagonskih vrhov.

Več v novici in fotogaleriji Planinske zveze Slovenije

Mladi celjski alpinisti so v zadnjem času prejeli tudi vidna priznanja. Na podelitvi priznanj PZS za vrhunske dosežke v preteklem letu je bil Luka Lindič izbran za najuspešnejšega alpinista leta 2014, Luka Krajnc je prejel nagrado za posebne dosežke v alpinizmu, Jernej Kruder pa je postal najuspešnejši športni plezalec leta 2014, letos pa je prejel tudi Bloudkovo plaketo.

*foto: Luka Krajnc

polovicka_celje_klik