Benjamin Verbič za več kot milijon evrov odhaja v Kobenhaven


verbic14Nogometnemu klubu Celje je uspel veliki met – svojega najboljšega igralca, 21 letnega Vojničana Benjamina Verbiča so za rekordno odškodnino v zgodovini celjskega nogometa uspeli prodati danskemu klubu  Kobenhaven.

Verbič je s FC Copenhaven, kot se uradno imenuje danski nogometni velikan, podpisal štiriletno pogodbo, NK Celje pa naj bi v zameno po neuradnih informacijah prejel 1,2 milijona evrov odškodnine. Ofenzivni vezist bo do konca sezone še igral v celjskem dresu.

Ob rekordnem prestopu je predsednik NK Celja dr. Stevan Đorđević za spletno stran povedal: “Benjaminu bi se najprej iskreno zahvalil za vse, kar je v zadnjih sezonah naredil za nas. Poznam ga že vrsto let, vseskozi pa sem bil prepričan, da ima prave lastnosti ter predispozicije za igranje v najboljših evropskih klubih. Copenhagen to nedvomno je, tako da sem izredno vesel, da nam je uspel dogovor. Ponudba, ki smo jo prejeli, je bila rekordna, ob tem pa seveda ne gre spregledati dejstva, da bo imel tudi Benjamin odlične možnosti za svoj nadaljnji igralski razvoj. V zadnjih mesecih je s trdim delom izredno napredoval, ob tem prišel tudi do slovenske reprezentance, našemu klubu pa je z odličnimi igrami pomagal do zelo dobrega izhodišča pred koncem sezone. Prepričan sem, da bo naredil vse, da se poleti poslovimo s sanjsko spisano sezono.“

Trener NK Celje Simon Rožman: “Zelo sem vesel zanj. Benjamin je v tej sezoni izjemen, s tem pa se zagotovo strinjajo tudi vsi ostali trenerji, igralci in seveda navijači. Naredil je velik korak naprej, se maksimalno osredotočil na delo, ki ga z veseljem opravlja, veliko je vložil tudi v dodatne treninge, prehrano, športno življenje. Ima izjemen motiv dokazovanja, menim, da je tudi osebnostno dozorel. Igralski potencial je nesporen, z veliko dela skozi sezono, v kateri kaže izredne igre, pa so se mu iz kroga v krog odpirala vrata evropskih klubov.

Ob prestopu je srečni Benjamin Verbič za spletno stran povedal: “Res sem zelo vesel te priložnosti, ki je hkrati tudi zaveza za še več dela in odrekanja v prihodnje. Prihajam v zelo kakovostno sredino, ki jo vodi izredno ambiciozen in strokovno podkovan trener. Klub mi je predstavil odličen program dela, s katerim bom lahko v prihodnje še napredoval. Vsekakor me je privlačilo tudi dejstvo, da gre za moštvo, ki vseskozi igra v enem izmed obeh evropskih pokalov, tako da bom imel v prihodnje možnost igranja proti najboljšim evropskim klubom.“

polsi-ure-jahanja-klik