Bled začetek Celjane stal resnejših možnosti za pozitiven rezultat na Poljskem


Celjski rokometaši so v 6. krogu Lige prvakov gostovali na Poljskem pri Wisli iz Plocka. Celjani so si na začetku tekme priigrali visok zaostanek, ki ga nato niso več uspeli nadoknaditi.

Orlen Wisla Plock : Celje Pivovarna Laško 30:25 (17:11)

Celje: Janc 8, Mazej 5, Marguč 3, Korže Lesjak 2, Perić, Krečič, Antonijević, Ivanković, Gregorič, Milićević in Žabić 1

Gledalci v Orlen Areni so na prvi zadetek čakali kar 6 minut, Celjani pa so za svoj uvodni gol potrebovali še dodatne 3 minute. Mrežo poljskih podprvakov je načel Mitja Janc, ki je nato srečanje zaključil z osmimi zadetki.

V uvodnih 14. minutah je bil to edini zadetek pivovarjev, ki so se znašli v visokem zaostanku sedmih golov (8:1). Sol na rane je pridodal še rdeči karton, ki ga je prejel Stefan Žabić, sicer prva izbira trenerja Alema Toskića na položaju krožnega napadalca.

Vratarja Celja nikakor nista uspela ujeti prave forme, ob 32 strelih sta namreč zbrala le 2 obrambi. Celjski rokometaši, ki so nastopili z najmlajšo zasedbo do sedaj (v povprečju 22 let), so tako po uvodnem krču na odmor odšli z rezultatom 17:11.

V drugem delu igre so se Celjani nekajkrat uspeli približati na pet golov zaostanka, toda vodstvo Wisle v nobenem trenutku ni bilo ogroženo. Poljaki, kjer nastopa tudi nekdanji član Celja, Miha Zarabec (1 zadetek), so tekmo mirno pripeljali do konca in se že predčasno veselili zaslužene zmage (30:25).

Za nekoliko bolj pozitiven vidik s tekme na Poljskem je poskrbel mladi 17-letni Mai Marguč, ki je prikazal dobro predstavo in s tem nakazal, da bodo Celjani lahko v prihodnosti resno računali nanj. Priložnost je izkoristil tudi 18-letni Žan Korše Lesjak, ki je dvakrat premagal domačega vratarja.

Pivovarji so tako edina ekipa v skupini B, ki še ni vknjižila točke, še naprej pa se nahajajo na dnu lestvice. V nedeljo celjske rokometaše, ki bodo dlje časa igrali brez kapetana Žige Mlakarja, čaka tekma državnega prvenstva s Slovenj Gradcem.

Lestvico zagotavlja Sofascore