Bodoče svetovne nogometne zvezde, ki jih bomo gledali na Evropskem prvenstvu U21 v Celju


Letos Slovenija in Madžarska gostita evropsko prvenstvo v nogometu selekcij pod 21 let UEFA U21.
Med stadioni, kjer se bodo tekme odvijale je tudi celjski stadion Z’dežele. V Celju bo tako zaigralo tudi nekaj velikih mladih imen evropskega nogometa.

Žal pa je zaradi koronavirusne situacije na tribunah ne bo gledalcev.

Sandro Tonali v dresu italijanske reprezentance

Skupno bodo v sklopu skupinskega dela tekmovanja v Celju odigrane 3 tekme. Prva tekma med Češko in Italijo se bo odvila 24. marca ob 18. uri. Češka reprezentanca nima večjih zvenečih imen, njihov najobetavnejši mladi up je  18-letni Adam Hložek, ki igra za Sparto iz Prage na položaju napadalca.

V italijanskih vrstah lahko najdemo bolj uveljavljena imena kot so Alesandro Bastoni (centralni branilec pri Interju), Sandro Tonali (vezist, kot posojen igralec Brescie igra za Milan) in Patrick Cutrone (napadalec, ki je že igral v Milanu, trenutno igra pri španski Valenciji, kot posojen igralec angleškega kluba Wolverhampton Wanderers).

Pedri ima pri Barceloni že vidnejšo vlogo, zato upamo, da ga vidimo tudi v Celju.

 

 

Druga tekma bo na sporedu 27. marca ob 18. uri in sicer med Slovenijo in Češko, tretja pa med Španijo in Češko 30. marca ob 21. uri. Španci premorejo največ znanih imen evropskega nogometa, kot so: Brahim Diaz (Milan), Oscar Rodriguez (Sevilla), Riqui Puig, Carles Aleñá (oba Barcelona). Iz Barcelonine ekipe pa sta tudi največja upa španske mlajše reprezentance Pedri Gonzalez (vezist) in Ansu Fati (krilni igralec). Slednji zaradi poškodbe žal ne bo mogel nastopiti.

Vse o tekmah Evropskega prvenstva U21 v Celju izveste na spletni strani www.visitcelje.eu

V skupini sta imensko favorizirani ekipi Italije in Španije, skupaj s Slovenijo in Češko. Tudi naša ekipa lahko z dobrimi predstavami napreduje v kasnejše dele tekmovanja. Slovenska ekipa je novembra odigrala dve pripravljalni prijateljski tekmi z Rusijo in Nemčijo, obe sta se končali z remijem, Zadetke so dosegli Nik Prelec, David Brekalo in Žan Medved.

V  trenutni ekipi je največ nastopov za u21 zbral David Brekalo, kar 11. V ekipo sta uvrščena tudi mlada branilca iz celjskega kluba, Dušan Stojinovič in Žan Zaletel

ŽLK, Foto: Spletna stran NK Celje, EFE/Antonio Paz