Skupinski del evropskega nogometnega prvenstva do 21 let, ki ga bo gostilo tudi Celje, brez gledalcev

01. 03. 2021 20:33

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da se bo skupinski del Uefa Evropskega prvenstva do 21 let 2021 odigral brez prisotnosti gledalcev.

Tri tekme skupinskega dela bo na stadionu Z’dežele gostilo tudi Celje. Razpored tekem najdete tukaj.

»Glede na zdravstveno situacijo in veljavne državne ukrepe v povezavi z virusom SARS-CoV-2, se bo skupinski del Uefa evropskega prvenstva do 21 let 2021 odigral za zaprtimi vrati,« so sporočili iz sedeža evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu.

Krovna evropska nogometna organizacija bo ob tem še naprej pozorno spremljala razvoj dogodkov in zdravstvenega stanja v obeh državah gostiteljicah Uefa U21 Evropskega prvenstva 2021, ter na podlagi ugotovitev naknadno sprejela tudi odločitev glede prisotnosti gledalcev v izločilnih bojih prvenstva.

Na odločitev Uefe, da se bo skupinski del Uefa evropskega prvenstva do 21 let odigral za zaprtimi vrati, se je odzval tudi Radenko Mijatović. Predsednik Nogometne zveze Slovenije bi si želel drugačnega scenarija, a razume, da je v tem trenutku najpomembnejše zdravje vseh deležnikov.

»Glede na dejstvo, da je Uefa U21 evropsko prvenstvo 2021 eden največjih dogodkov, ki jih je doslej gostila Slovenija, bi si želel da bi bile tribune že v skupinskem delu evropskega prvenstva nabito polne. Žal aktualno zdravstveno stanje v obeh državah gostiteljicah trenutno tega ne dopušča, tako da je odločitev Uefe pričakovana in edina pravilna. Najprej moramo misliti na zdravje, šele na to na vse ostalo. Mlada reprezentanca Slovenije bo kljub temu potrebovala podporo navijačev, tako da vse ljubitelje nogometa vabim pred televizijske zaslone. Verjamem, da se bomo vsi skupaj veselili uvrstitve v drugi del tekmovanja, kjer upam na polne tribune in prvovrstni spektakel.«

Skupinski del tekmovanja bodo v Sloveniji gostili Celje, Maribor, Ljubljana in Koper, na Madžarskem pa Budimpešta, Györ, Szekesfehervar in Sombotel. V Celju bodo odigrane tekme Češka-Italija, Slovenija-Češka in Španija-Češka.

vir: NZS

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,397 seconds.