Celjan državni prvak v ciklokrosu


Na praznični ponedeljek je Ljubljana gostila državno prvenstvo v ciklokrosu, ki je hkrati zaključilo kratko pokalno sezono v tej disciplini.

Najboljši kolesar sveta Tadej Pogačar je v članski kategoriji pričakovano upravičil vlogo favorita in v Stožice privabil veliko število novinarjev in navijačev.

V kategoriji master 50-54 let se je tekmovanja udeležil član Kolesarskega kluba Knežjega mesta Celje, Bojan Ločnikar. Progo je odvozil z odliko in tekmo zaključil kot prvi ter se ovenčal z naslovom državnega prvaka.

Ciklokros je zvrst kolesarstva, pri kateri kolesarji vozijo po krožni progi, večinoma dolžine enega kroga od 2 do 3 km. Na stezi je mnogo naravnih ovir, v obliki voda, blatnih delov steze, padlih dreves, ter tudi umetno postavljenih preprek, kot so razne ograje, bale sena, … Tako postane približno četrtina proge neprevozna, zato morajo tekmovalci tisti del preteči s kolesom v roki. Na samem začetku dirke je tudi postajališče, kjer lahko kolesarji v primeru zelo blatne proge vsak krog uporabijo novo kolo.

B.R.; foto: Prijavim.se