Celjan Roman Pungartnik je novi športni direktor Velenjčanov


Nekdanji rokometaš Celja Roman Pungartnik je prevzel pomembno funkcijo moštva iz Velenja, postal je novi športni direktor Gorenja. Z Velenjčani je sklenil triletno pogodbo in tako nasledil prejšnjega direktorja Davida Miklavčiča.

Pungartnik, ki je v svoji bogati športni karieri zaslovel kot izjemno uspešen slovenski rokometaš, je vlogo direktorja opravljal že v knežjem mestu, kjer je deloval pet sezon. Poleg tega je svoje rokometne izkušnje uporabljal tudi kot direktor slovenske rokometne reprezentance, kjer je aktivno sodeloval dve leti.

Njegova zvestoba Celju, kjer je za člansko zasedbo nastopal kar 14 sezon, se je prepletala z nastopi za nemške klube Kiel, Hamburg, Gummersbach, Wilhelmshavener in Nettelstedt-Lübbeck, ter švicarsko moštvo Kadetten Schaffhausen. S 165 tekmami in 673 doseženimi goli za slovensko reprezentanco je za seboj pustil neizbrisen pečat, s Slovenijo pa je leta 2004 postal tudi evropski podprvak.

Ob prevzemu nove funkcije v osjem gnezdu je Pungartnik povedal: ”Prevzemam odgovorno funkcijo direktorja RK Gorenje Velenje, ki že dolga leta spada med najuspešnejše slovenske klube. Verjamem, da bomo nadaljevali v tej smeri tako na tekmovalnem kot tudi drugih področjih. Prepričan sem, da imamo postavljene dobre temelje. Verjamem v celotno ekipo, ki je zbrana v klubu od upravnega odbora, pisarne do igralcev in strokovnega vodstva. Naredili bomo vse, da v čim krajšem času sprovedemo cilje, ki smo si jih zastavili. Hkrati želimo animirati čim več ljudi, da pristopijo k tej bogati tradiciji in napolnijo Rdečo dvorano.”

Celjan je še dodal, da odločitev ni bila težka, z operativnim delom v pisarni in ostalimi nalogami, ki ga čakajo, pa bo pričel v ponedeljek. Celjska legenda tako prevzema krmilo Velenjčanov.