Celjane bo vodil Posavec z veliko hrvaškimi izkušnjami


Iztok KapusinPo odstopu Simona Rožmana in tik pred pokalno tekmo v Murski Soboto je vodstvo celjskega kluba obelodanilo ime novega trenerja članske ekipe. Igralce Celje bo poslej vodil 41-letni Brežičan Iztok Kapušin, ki je v zadnjih sezonah deloval na Hrvaškem.

Z nogometom se je sprva srečal kot nogometaš in branil barve Brežic, Nakla, Radeč, Vevč, Domžal, Krke, Krškega, Zagorja in nekaterih avstrijskih nižjeligašev. V času igralske kariere je uspešno diplomiral tudi na Fakulteti za šport in že pri 26 letih prejel najvišjo trenersko licenco PRO. Trenersko pot je začel pri Krškem, kjer je deloval med letoma 2003 in 2008. Sledila je selitev k novomeški Krki, kjer je ostal dve sezoni. Zatem je vodil moštvo Ivančne Gorice. Njegova naslednja postaja pa je bila hrvaška Bistra, kjer je tamkajšnjega tretjeligaša popeljal v drugo hrvaško ligo. Letošnjo sezono je začel pri drugoligašu Hrvatski dragovoljac.

Kot pomočnik trenerja bo pri NK Celje še naprej deloval Aleš Kačičnik.

Novinca na celjski klopi je na novinarski konferenci predstavil predsednik kluba Stevan Đorđević, dr. med.: “Izredno sem vesel, da lahko predstavim tako obetavnega, a obenem že izkušenega trenerja. Iztok je v svoji karieri že vodil kar nekaj klubov, preizkusil se je tudi v tujini. Je strokovnjak, ki prihaja iz lokalnega okolja, tako da nedvomno pozna razmere v našem klubu. V minulih dneh smo se prepričali, da poseduje pravo miselnost za naš klub, saj nam je predstavil ambiciozen načrt, s katerim sem prepričan, da bo naše rezultate kmalu dvignil na višjo raven. Njegova naloga ne bo lahka, a mu zaupamo in mu dajemo vso podporo pri njegovem delu.“

polovicka_celje_klik