Celjani bi tri lovorike in osmino lige prvakov


Predstavniki Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so danes predstavili cilje pred začetkom sezone 2019/20 ter predstavil ekipo, ki bo te poizkušala doseči.

Že čez tri dni bo v Slovenj Gradcu na tekmi z Gorenjem priložnost osvojiti superpokalno lovoriko, v celjskem taboru pa želijo znova poseči tudi po pokalni zvezdici in naslovu državnih prvakov. V ligi prvakov se želijo prebiti skozi uvodno fazo, kar jim v zadnjih letih ni uspevalo.

Precej kadrovskih sprememb

rokomet_ekipa_2019_avgustV prvi ekipi je osem novincev, med njimi dva, ki sta se vrnila s posoje, to sta Stefan Žabić (krožni) in Tobias Cvetko (levi zunanji), eden je povratnik v dres Celjanov, Vid Poteko (krožni), ki se je vrnil iz Belorusije, novinci pa so vratar Miljan Vujović, Portugalec Diogo Silva (desni zunanji), ki je eden najboljših mladih rokometašev na svetu, Jan Grebenc (levi zunanji) se je v Slovenijo vrnil z Danske, Patrik Leban (srednji zunanji) je igral za Nexe na Hrvaškem, Domen Novak (desno krilo) pa je nastopal v Dobovi, sicer pa gre za enega izmed štirih mladinskih reprezentantov, ki so okrepili ekipo.

*foto: RKCP