Celjani do nove zmage v končnici. V ekipo se vrača Tobias Cvetko


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v drugem krogu končnice za prvaka Lige NLB pomerili z Mariborom in v dvorani Zlatorog prepričljivo zmagali.

Ekipo RK Celje Pivovarna Laško bo v naslednji sezoni okrepil levi zunanji igralec, Tobiasa Cvetka. V Celju bo ostal do leta 2022. Celjani so že v preteklih dneh podaljšali oz. sklenili novo pogodbo s štirimi igralci.

Celjani so drugo tekmo končnice dobro odprli in si hitro priigrali prednost. Po izenačenju na 3, so pobegnili na 6:3 in vodstva niso več izpistili iz rok. Prednost domače ekipe je še naprej naraščala, pri izidu 10:5 pa je bil gostujoči trener prisiljen vzeti prvo minuto odmora. Po njej so gostje zaigrali nekoliko bolje in nekoliko znižali razliko, ki pa se je do polčasa znova dvignila na +5 (17:12), kar je domačim zagotavljalo mirno nadaljevanje.

Tudi drugi del so Celjani začeli odlično, prednost povišali na sedem (21:14), nato pa tekmo mirno odigrali do konca. Večji del drugega dela so ohranjali visoko prednost, v samem zaključku tekme pa dovolili gostom, da so se nekoliko približali. Celjani sedaj pričakujejo tekmo z Ribnico, ki bo v petek, 5. aprila ob 20.15.

RK Celje Pivovarna Laško :  RD Maribor Branik 30:26 (17:12)

Dvorana Zlatorog, 550 gledalcev, sodnika: Majer, Žitnik

RK Celje Pivovarna LaškoPantjar 16 obramb, Ferlin; Vujović 6, Jurečič 2, Malus, Kljun, Razgor 5/4, Ovniček 1, Marguč 2, Šarac 3, Accambray 2, Kodrin 5, Horžen, Makuc 2, Anić, Bećiri 2; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 2 min, 7-metrovke: 4/4

RD Maribor Branik: Đurica 14 obramb, Simonič; Žabič 4, Planinšek, Pungartnik, Celminš 3, Marušič 1/1, Sok 3/1, Jerenec 7, Velkavrh 2, Ranevski, Budja, Jerebie 2, Golik 1, Buneta 3, Štumpfl; trener: Marko Šibila

Izključitve: 4 min, 7-metrovke: 2/3

Lestvica (za prvaka): CELJE PIVOVARNA LAŠKO 42, GORENJE VELENJE 36, RIKO RIBNICA 36, MARIBOR BRANIK 28, KOPER 27, URBANSCAPE LOKA 22

V Celje se naslednjo sezono vrača Cvetko

tobias-cvetko22-letni levi zunanji igralec, Tobias Cvetko, trenutno nastopa za Trimo Trebnje, del katerega je od leta 2016 dalje, ko je bil tja posojen s strani celjskega kluba. Za tega je namreč nastopal za vse mlajše selekcije in za njih dosegel 656 zadetkov na tekmah slovenskega prvenstva. V Trebnjem je v članski konkurenci odigral 85 tekem, na katerih je skupaj dosegel 226 zadetkov. S Celjem je sklenil triletno pogodbo do leta 2022.

Tobias Cvetko o prihodu v Celje: “Kot igralec vseh mlajših selekcij Celja, ko sem vedno hodil in spremljal tekme članske ekipe, sem si seveda vedno želel, da bi lahko tudi sam enkrat nastopil za člansko zasedbo Celja Pivovarne Laško. Zato sem zelo vesel, da se mi bo ta želja izpolnila v naslednji sezoni in se zahvaljujem za priložnost, ki mi je ponujena. Obljubljam, da se bom potrudil, da to zaupanje opravičim. Želim se dokazati, se boriti za minutažo in zaslužiti svoje mesto v ekipi. Soigralci so izjemni in veselim se, da bom od prihodnje sezone del te ekipe.”