Celjani na dobri poti do finala pokala


 

logonkceljeCeljski nogometaši so včeraj na prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije proti Domžalčanom vknjižili zmago in imajo s tem lepe obete pred povratno tekmo, ki bo prihodnjo sredo onkraj Trojan.

Edino priložnost v prvem polčasu je imel Marko Pajač, ki je streljal malce zunaj petrmetrskega prostora, a je gostujoči vratar ubranil mrežo.

Po 10 minutah v nadaljevanju je po igri brez priložnosti prišlo do edinega zadetka. Po levi strani je najprej prodrl Esteves De Sousa in žogo podal v kazenski prostor do Tadeja Vidmajerja. Ta je videl Pajača, ki se je otresel svojega čuvaja in podal do samega Sunnyja Omoregieja ob oddaljeni vratnici. Nigerijec je nato žogo le še potisnil v prazno mrežo.

Gostje bi lahko izenačili 10 minut pred zadnjim žvižgom, a je poskus Blažiča z glavo po prostem strelu šel mimo vratnice. Temnopolti domači napadalec bi lahko v 83. minuti dosegel še drugi zadetek, saj se je znašel sam pred nasprotnim vratarjem, a je slabo zaključil.

Celje : Domažale 1:0 (0:0)

Celje: Kotnik, Hadžić, Vidmajer, Vrhovec, Pajač (od 76. Spremo), Miškić, Kous (od 87. Klemenčič), Sunny, Podlogar, De Sousa (od 62. Pišek), Travner.

Robert Pevnik, trener NK Celje: “Mislim, da smo odigrali kakovostno in dinamično srečanje. Ustvarili smo si kar nekaj lepih priložnosti, enkrat nam je uspelo tudi zadeti in si tako priigrati dobro izhodišče pred drugim polčasom tega polfinalnega dvoboja. Prihodnjo sredo bomo lahko tako v Domžale šli samozavestno in s prepričanjem, da lahko napredujemo v pokalni finale.”

V drugem polfinalnem paru se bosta danes srečala Zavrč in Maribor. Celjane v soboto, 16. aprila, ob 15.00 čaka domače srečanje s Koprčani.

tek-knezov-polsi