Celjani po prvi tekmi s Poljaki v podrejenem položaju


po tekmi s slaskom 2015Celjski nogometaši so sinoči znova stopili na mednarodno sceno, saj so odigrali prvo tekma kvalifikacij za ligo Evropa. Njihovi nasprotniki iz Poljske so edini zadetek dosegli po dobre pol ure igre. Največjo priložnost so imeli Celjani v 76. minuti, ko je novinec Težak prodrl v kazenski prostor, gostujoči vratar je zaustavil s prekrškom, a je glavni sodnik dosodil zgolj kot.

CELJE – SLASK VROCLAV 0:1 (0:1)
5.000; Pich 32.

NK Celje: Kotnik, Jakolić, Klemenčič, Soria, Vidmajer, Miškić, Klapan, Mršić (70′ Težak), Bajde (63′ Vrhovec), Ahmedi (46′ Sunny), Firer. Trener: Simon Rožman.

Izjava Simona Rožmana: ““Najprej bi rad čestital fantom za njihovo borbeno predstavo. Glede na čas, v katerem se nahajamo, smo pokazali optimalno pripravljenost. Prvi del smo odprli nekoliko slabše, žal smo padli v njihov ritem igre. V nadaljevanju smo uspeli prevzeti pobudo, si tudi priigrati nekaj priložnosti, žal pa nam ni uspelo premagati gostujočega vratarja. Pred povratno tekmo je še vse odprto, tudi na Poljskem imamo svoje možnosti, tako da verjamem, da je pred nami še zanimivih devetdeset minut. Bi pa posebno zahvalo v imenu celotnega kluba rad namenil našim navijačem, ki so nas podprli v izjemnem številu in ob tem pripravili čudovito vzdušje.”

Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Šleziji.

V ponedeljek, 8. julija, bo na Areni Petrol ob 19.30 srečanje z novim klubom Benjamina Verbiča FC Kobenhavnom, na tekmi pa se bo od aktivne nogometne kariere poslovil Sebastjan Gobec.

polovicka_celje_klik