Celjani po zmagi nad Olimpijo do naslova državnih prvakov! (foto, video)


Nogometaši Celja so v 33. krogu državnega prvenstva gostili ljubljansko Olimpijo. Derbi vodilnih je v knežjem mestu pričaral pravi nogometni praznik, ki se je po veliki zmagi Celjanov prelevil v veliko slavje. Grofje so namreč še drugič v zgodovini postali državni prvaki. Tokrat že tri kroge pred koncem prvenstva.

Gledalci na Stadionu Z’dežele, ki že dolgo ni beležil tako visokega števila obiskovalcev (več kot 7.000), so v prvem delu igre spremljali predvsem šahovsko partijo. Ekipi nista želeli preveč tvegati v napadalnem smislu.

Celjani, ki so za drugi ligaški naslov v zgodovini kluba potrebovali le točko, so prvič nevarneje zapretili v 17. minuti, ko je poskusil Egor Prucev, žoga pa je po bloku Marka Ristića švignila mimo gostujočih vrat.

Šest minut kasneje je sledil odgovor Ljubljančanov, toda strel Raula Florucza je zletel čez celjska vrata. Priložnost se je v zaključku prvega polčasa ponudila tudi Agustinu Doffu, ki pa je ni uspel izkoristiti.

Drugi del igre je potekal po željah Celjanov. V 59. minuti je s fantastičnim udarcem mrežo gostov zatresel Prucev. Ljubljančani so nato imeli priložnost za izenačenje, toda v obračunu iz oči v oči med Admirjem Bristrićem in Matkom Obradovićem je bil uspešnejši celjski čuvaj mreže.

Grofje so v nadaljevanju obračuna imeli popolno kontrolo nad srečanjem, v zaključku tekme pa so bili celo bližje zadetku, toda vratnica je preprečila slavje Sundayu Adetunjiju.

Se je pa na račun minimalne zmage lahko pričelo slavje v knežjem mestu.

Trener Celja Damir Krznar po tekmi: “Konec je, Celje je prvak! Vodili smo od začetka sezone. Čestitke fantom, odigrali so junaško sezono. Imeli smo tudi težke momente, toda nič posebnega. Čestitke upravi, v štirih, petih letih se je zgradila odlična ekipa in še boljši bomo. Hvala tudi Pilipčuku in Rieri, ki sta postavila temelje. Čestitke tudi mojemu štabu. Nismo povezali dveh porazov, to je bila nit.

Celje – Olimpija Ljubljana 1:0 (0:0)
Prucev 59.

Fotogalerija: David Valant

Lestvico zagotavlja Sofascore