Celjani premagali Zagrebčane v tradicionalni smučarski tekmi ob koncu sezone na Rogli


Danes se je na Rogli s 76. tekmovanjem v veleslalomu med ekipama Celja in Zagreba zaključila letošnja smučarska sezona. Celjani so že tretjič zaporedoma premagali Zagrebčane, kljub temu, da je njihove barve zastopal aktualni zmagovalec svetovnega pokala v alpskem smučanju Ivica Kostelić.

Vse skupaj je tekmovalo okoli 150 smučarjev v 19 kategorijah. Zmago si je prismučala tista ekipa, ki je imela več prvih mest. Kljub vsemu je najhitrejši čas (25,25 s) dosegel Ivica Kostelić, ki je z mislimi že na pripravah za prihodnjo sezono. Družina Kostelić je nekdaj živela v Celju, na katerega imajo lepe spomine, a kot pravi Ivica, je sedaj njegovo mesto Zagreb.

Tekmovanje med Celjani in Zagrebčani ima že zelo dolgo tradicijo, saj se s prekinitvami odvija že vse od leta 1936. Dvoboji se odvijajo izmenično eno leto v Sloveniji in naslednje leto na Hrvaškem. Za organizacijo sta tudi tokrat poskrbela Smučarsko društvo Snežak Celje ter Smučarsko društvo Unior Celje ob pomoči Mestne občine Celje.

Izjavi Ivice Kostelić o življenju v Celju ter pripravah na naslednjo sezono pa si lahko preberete na spletni strani Radia Fantasy.