Celjani priprave začeli s prestopno bombo, ki priča o njihovih ambicijah. S kom na pripravah?


Nogometaši celjskega prvoligaša, ki so jesenski del prvenstva zaključili na vrhu razpredelnice, so se danes po premoru ponovno zbrali na prvem letošnjem treningu. Celjani so v zimskem premoru že pripeljali tri okrepitve, s tem pa kadrovanje v knežjem mestu zagotovo še ni zaključeno. 

Preverite kdo so novinci v celjskem taboru, kdo prestopne tarče Celja in s kom se bodo varovanci Damirja Krznarja pomerili v zimskem pripravljalnem obdobju.

Grofje so se okrepili z branilcem Olimpije, nigerijskim napadalcem in Jamajčanom, ki je v svoji karieri med drugim igral tudi v angleški Premier ligi.

Aljaž KreflSunday Adetunji in Rolando Aarons so nogometaši, ki so odprli zimski prestopni rok v mestu ob Savinji. Krefl, ki se najbolje znajde na položaju levega bočnega branilca v klub prihaja kot prost igralec, saj se mu je iztekla pogodba z ljubljansko Olimpijo. S Celjem je sklenil sodelovanje do konca junija 2026.

29-letnik ima bogate izkušnje v slovenskem nogometnem prostoru, v prvi ligi je namreč zbral 193 nastopov. Poleg zeleno-belega dresa Olimpije je nosil tudi majico Šmartnega, velenjskega Rudarja, Aluminija in Spartaka iz Subotice, ob tem pa je nastopal tudi za mlajše selekcije slovenske reprezentance.

Adetunji je v Celje prišel na polletno posojo, Celjani pa so si zagotovili tudi možnost odkupa. Nigerijski napadalec, ki v višino meri kar 191 centimetrov, je sicer član srbskega kluba Čukarički. Pred tem je igral za Shkupi, Pribram in različne nigerijske ekipe, v svoji karieri pa je na 189 tekmah zbral 72 zadetkov.

“Počutim se zelo dobro. Prišel sem v klub, kamor sem si želel. Komaj čakam, da se vse skupaj začne. O Celju sem slišal le najboljše, trenerja pa že poznam. V prvi polovici sezone se je zelo poznalo, da sem se ekipi pridružil nekoliko kasneje, saj praktično v nogah nisem imel konkretne predsezone. Zelo pomembno je bilo, da se ekipi pridružim na začetku priprav, saj nisem želel, da se mi situacija iz Čukaričkega pri Celju ponovi. Zadnji nigerijski napadalec je pri Celju naredil velike stvari. Charlie je zares dobra oseba in kvaliteten nogometaš, sam pa si želim njegov uspeh ponoviti in morda še preseči,” je ob prihodu v Celje povedal Adetunji.

O Jamajčanu Aaronsu, ki je bil v Celju na preizkušnji, smo že pisali, sedaj pa so Celjani tudi uradno naznanili njegov prihod na Stadion Z’dežele. Ob tem je 28-letni krilni napadalec povedal:

“Vesel sem, da sem dobil priložnost, da postanem del Celja po prestani preizkusni dobi. Ekipa je zelo kvalitetna, želim ji dodati vse, kar premorem. Ko sem dobil ponudbo, sem moral opraviti nekaj poizvedovanja, že po prvih nekaj treningih pa sem spoznal, da lestvica odraža kvaliteto. Ogledal sem si tudi dve tekmi in menim, da je Celje tisto, kar trenutno potrebujem kot naslednji korak v svoji karieri. Prišel sem ob pravem času, saj mi zimsko pripravljalno obdobje daje priložnost, da nadomestim izgubljene pol sezone, ko nisem igral. Želim se vrniti na nivo, ki sem ga že kazal. S svojimi predstavami želim pomagati klubu do naslova in pri igranju v Evropi.”

Odhoda iz celjske zasedbe zaenkrat pripadata Domnu Justineku, ki se je vrnil v Bistrico, in Vidu Kodermanu, ki se je s Celjani sporazumno razšel.

Kdo je želja Celjanov pred nadaljevanjem sezone?

Po prihodu krilnega napadalca in levega bočnega branilca se celjsko kadrovanje še ne zaključuje. V željah Celjanov so še Luka Menalo, krilni napadalec zagrebškega Dinama, ki je svojo kakovost že dokazoval na slovenskih zelenicah, vezist Kopra Ramazan Orazov, krilni napadalec Domžal Danijel Šturm, napadalec Brava Matej Poplatnik in po poročanju portala Planet nogomet tudi 19-letni krilni napadalec, ki je trenutno član nigerijske zasedbe Mavlon FC, Ibrahim Beji Muhammad.

Na celjskem radarju sta se znašla tudi napadalno usmerjena nogometaša Robert Berić in Andrej Kotnik, toda vse kaže, da do njunega prihoda v Celje ne bo prišlo. Berićev agent Amir Ružnić je namreč za Sportklub povedal, da ponudba Celjanov ni bila finančno dovolj podkrepljena, da bi jo napadalec z reprezentančnimi izkušnjami lahko sprejel, medtem, ko Kotnik pričakuje vrnitev na Kitajsko.

S kom se bo četa Damirja Krznarja pomerila v zimskem pripravljalnem obdobju?

Celjani so se danes prvič v letu 2024 zbrali na Skalni kleti, kjer so opravili krajši trening pred odhodom v Umag na prvi del zimskih priprav. Treninga se je zaradi zdravniških testiranj udeležilo 23 igralcev, in sicer Rozman, Jurhar, Krefl, Matko, Džumhur, Zec, Dulca, Edmilson, Prucev, Lamy, Klašnja, Nemanič, Bizjak, Mačak, Kvesić, Zabukovnik, Vrbanec, Ajhmajer, Milič, Aarons, Svetlin, Koderman ter Veselaj.

Odsotni so bili Bobičanec, Bajde, Kouter, Popović, Karničnik, Obradović in Vuklišević.

Nogometaši Celja bodo v obdobju priprav na spomladanski del sezone odigrali šest obračunov. Dva ob bivanju v hrvaški Istri, tri v Turčiji ter generalko ob povratku v Slovenijo. Prva preizkušnja te zime bo na sporedu v soboto, ko se bodo Celjani v Rovinju pomerili z zagrebškim Dinamom.

Novigrad bo nato prizorišče dvoboja z Osijekom, potem pa sledi odhod na jug Turčije, v Belek, kjer celjsko ekipo čakajo preizkušnje z Pogonom iz Szczecina, Prishtino in Austrio Lustenau. Za konec se bodo Celjani na generalki pomerili še z Aluminijem. Prvenstvo se nadaljuje 10. februarja, ko na Stadion Z’dežele prihaja Mura.