Celjani s prvo lovoriko nove sezone


Z nocojšnjo superpokalno tekmo med Celjani in Velenjčani se je v Slovenj Gradcu uradno začela nova rokometna sezona.

rokomet_celje_gorenje_slovenj_gradec_2019_avgust_2Po izenačenem začetku, ko sta bili ekipi skupaj do 7:7, so se Celjani tik pred koncem prvega polčasa oddaljili na štiri gole prednosti.

Pivovarji so po glavnem odmoru povedli s 15:10, a so že v 42. minuti Velenjčani z golom Celjana Verdineka znižali na 17:16. V naslednjih minutah so se pivovarji oddaljili na tri gole prednosti, Gorenje pa je v 55. minuti prišlo na gol zaostanka.

Celjani so se znova odlepili na +3, kar se je izkazalo za dovoljšno zalogo za osvojitev šeste tovrstne lovorike.

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 25:23 (13:10)

Celje Pivovarna Laško: Ferlin, Vujović, Cvetko, Razgor 1, Marguč 1, Šarac 6, Grošelj 3, Poteko 1, Žabić, Silva 3, Kodrin 2, Horžen 3, Grebenc 1, Kljun, Makuc 1, Leban 3 (2), Novak.

Gorenje Velenje: Taletović, Panjtar, Okleščen 4, Šol, Matanović 5 (3), A. Kavčič 7, Haseljić, Verdinek 4, Celminš, Mazej, Tajnik, Levc 3, Miklavčič, Drobež, Grmšek, Šiško.

Sedemmetrovke: 2/2; 3/4

Izključitve: 10 min; 2 min

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: »Z današnjo zmago nam bo seveda lažje, pridobili smo nekaj časa za uigravanje in potrditev, da smo na pravi poti. Čestitam fantom za borbo, predstavo in vesel sem, da smo v kritičnih trenutkih ohranili mirno kri. Nismo dolgo skupaj, zato je bila današnja zmaga zelo pomembna. Zaradi tega smo bili morda pod malce večjim pritiskom, kar se je videlo na začetku. A z rotacijami smo uspeli držati igro na visokem nivoju v obrambi, zaradi česar je Gorenje delalo napake. Tako smo prišli do lepe razlike. V drugem delu smo imeli kar nekaj težav, ki so bile predvsem posledica številnih izključitev, tako da smo bili kar deset minut z igralcem manj. Ampak kljub temu smo takrat, ko je Gorenje prišlo blizu, odigrali mirno, zbrano in na koncu rutinirano pripeljali tekmo do zmage.«

*foto: RKCPL