Celjani še tretjič v sezoni 2:2 z istimi nasprotniki


Po domači zmagi z drugouvrščenim Aluminijem so le nekaj dni kasneje celjski nogometaši znova igrali domače prvenstveno srečanje. Proti ljubljanskemu Bravu so pol ure zaostajali, na koncu pa niso bili daleč niti od polnega izkupička.

Domači so začeli zelo poletno in že v 15. sekundi zatresli okvir Brava, a se Luka Kerin ni vpisal med strelce. Gostje so povedli v 10. minuti, v 17. pa zapravili 11-metrovko. Žan Benedičič je v 24. minuti z velike oddaljenosti izenačil in postavil izid prvega polčasa.

Le nekaj minut po začetku drugega dela so Ljubljančani znova vodili. Domači so prek Daria Vizingerja (14. gol v sezoni), ki mu je podal Mitja Lotrič, v 69. minuti izenačili. V preostalem času se izid ni spremenil, čeprav so domači nekaj prišli v kazenski prostor Brava.

Z 38 točkami so Celjani na lestvici na 4. mestu.

Celje : Bravo 2:2 (1:1)

Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić (od 55.’ Antanavičius), Stojinović, Kadušić, Zaletel, Benedičič, Lotrič, Kerin (od 87.’ Plantak), Božić, Vizinger.
Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko, Agboyi, Ogrinec (od 54.’ Primc), Kramarič (od 77.’ A. Matko), Nukić, Baturina.
Rumeni kartoni: Kerin, Marandici, Benedičič, Vizinger; Kurtović, Baturina

V nedeljo, 1. marca, je na vrsti gostovanje v Domžalah.

‘slika je simbolična