Celjani so si otežili pot v osmino finala lige prvakov


Celjani so po presenetljivem porazu v domačem prvenstvu proti Trimu Trebnje, danes doživeli še grenkejši poraz proti sicer favoriziranim rokometašem Pick Szegeda. Osmina finala lige prvakov se jim s tem ustrajno izmika.

Celjani že v sredo gostujejo pri drugouvrščenem Flensburgu. Zmaga bo nujna.

Za rokometaši Celja Pivovarne Laško je težak teden. Že v sredo so doživeli presenetljiv domači poraz v državnem prvenstvu proti Trebanjcem, danes pa so za nameček izgubili še v ligi prvakov. Za razliko od poraza v državnem prvenstvu, kjer Celjani še vedno držijo prvo mesto, pa je poraz proti Pick Szegedu za njih veliko usodnejši, saj so se krepko oddaljili od uvrstitve v osmino finala lige prvakov. V drugi del tekmovanja potuje prvih šest ekip, Celjani so trenutno sedmi. Za nameček je neposredni tekmec Celjanov Motor Zaporožje premagal favorizirani Flensburg in jim na šestem mestu ušel za dve točki.

Tekma, ki je potekala v odličnem vzdušju skoraj polne dvorane Zlatorog, je bila praktično vseskozi izenačena. V prvem polčasu je Madžarom edino občutnejšo razliko uspelo narediti v prvi polovici prvega polčasa, ko so povedli za tri gole. Celjani so se nato razigrali in na krilih Accambraya prišli do izenačenja. Kljub temu so Celjani na odmor odšli z dvema goloma zaostanka (16:18), kar je šlo malo tudi na račun nerazpoloženih obeh celjskih vratarjev, ki sta v prvem polčasu zbrala zgolj dve obrambi.

V drugem polčasu so Celjani začeli bolje in hitro izenačili (19:19). Temu je sledil odgovor favoriziranih Madžarov, ki so ponovno povedli za tri gole. Celjani se niso predali. V 51. minuti so z golom Horžena prišli do izenačenja (25:25). Sledila je razburljiva in nervozna končnica tekme. V 57. minuti je Celjanom uspelo povesti za gol (27:26), a so Madžari do konca tekme naredili delni izid 3:1 in slavili za gol. Celjani so tako nesrečno izgubili vsaj točko, ki bi ohranjala večje možnosti za preboj v osmino finala, tako pa so tri tekme pred koncem rednega dela te postale bolj pičle.

Najboljši strelec Celjanov je bil William Accambray z osmimi goli.

Celjane že v sredo čaka nova težka tekma v ligi prvakov. Odhajajo namreč na gostovanje v Flensburg. Tekme do konca rednega dela lige prvakov:

  • gostovanje pri Flensburgu, sreda 13. februar: RK CPL – Flensburg
  • dvorana Zlatorog, nedelja, 24. februar: RK CPL – PSG
  • gostovanje pri Skjernu, nedelja, 3. marec Skjern – RK CPL

Skupina B, 11. krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – PICK SZEGED 28:29 (16:18)

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 1, Jurečič, Razgor, Ovniček 6 (3), Marguč 1, Šarac 1, Nenadić, Accambray 8 (2), Kodrin 5, Horžen 2, Makuc 1, Anić, Bećiri 3.

Pick Szeged: Šego, Alilović, Maqueda 7, Kallman 2, Bodo 1, Sigurmannsson 4 (2), Cannelas 2, Henigman, Balogh 1, Blažević, Gaber, Šoštarič 2, Banhidi 4, Kasparek, Bombač 5, Žitnikov 1.

Sedemmetrovke: 5/7; 2/2. Izključitve: 8; 18 minut.

PSG 20, Pick Szeged 17, Flensburg in Zagreb po 10, Nantes in Motor Zaporožje po 9, Celje Pivovarna Laško 7, Skjern 6 točk.