Celjani suvereno v četrtfinale pokala


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se le štiri dni po ligaški zmagi, še drugič pomerili z Mariborom, tokrat v osmini finala Pokala Slovenije. V dvorani Zlatorog v Celju so bili veliko prepričljivejši in zmagali s kar 17 goli razlike ter se zanesljivo uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije.

Četrtfinale bo na sporedu marca naslednje leto.

Celjani so večji del posla opravili že v prvem polčasu. Mariborčani so sicer uspeli držati korak z domačimi do devete minute tekme, ko je bilo 6:6. Že dve minuti kasneje so domači vodili z 10:6.

Mariborčani so nalet Celjanov skušali prekiniti z minuto odmora vendar neuspešno.s prekinitvijo pa je uspel le malo prekiniti domači nalet. S hitrimi protinapadi so celjski rokometaši prednost višali iz napada v napad. Domači trener Ocvirk je tako že po dvajsetih minutah tekme, ko je prednost znašala +8, v igro poslal pomlajeno zasedbo Celjanov, ki je nadaljevla z rešetanjem mariborske mreže. Na polčas so Celjani odšli z devetimi zadetki prednosti (23:14).

V drugem polčasu so domači le še nadaljevali z igro, ki so jo pokazali že v prvem polčasu. Ocvirk je še naprej ponujal priložnost mlajšim igralcem, prednost pa se je vseskozi višala. Zmagovalec je bil znan že na polovici drugega dela, ko je bilo že 35:20. Domači so ob tako visokem vodstvu, sicer maloštevilnim gledalcem, postregli tudi z nekaj atraktivnimi potezami. Jaka Malus je danes dosegel že 300. zadetek v dresu Celja Pivovarne Laško.

Celjani so tako na koncu nekoliko lažje od pričakovanj dosegli zmago in uvrstitev v naslednji krog, pred njimi pa je tako v tem koledarskem letu le še eno, a zelo pomembno dejanje, domači derbi z Ribnico, ki bo v nedeljo, 23.12., ob 16.15 uri.

RK Celje Pivovarna Laško :  RD Maribor Branik         42:25  (23:14)

Dvorana Zlatorog, 320 gledalcev, sodnika: Brecelj, Deržek

RK Celje Pivovarna LaškoPantjar, Ferlin 16/1 obramb; Vujović 5/3, Jurečič 6, Malus 3, Kljun 4, Razgor 2, Ovniček, Šarac 4, Nenadić 4, Accambray 6, Kodrin 3, Horžen 1, Rakita 2, Anić 1, Bećiri 1; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 4 min; 7-metrovke: 3/3

RD Maribor Branik: Đurica 4 obrambe, Simonič 3 obrambe; Žabič 5, Planinšek, Pungartnik 2, Celminš 3, Marušič 3, Jerenec, Velkavrh 2, Ranevski 1, Budja 2, Jerebie 2, Golik, Buneta 1/1, Štumpfl 4; trener: Marko Šibila

Izključitve: 6 min; 7-metrovke: 1/2

foto: RK CPL