Celjani v Nemčiji odigrali prvo pripravljalno tekmo


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so včeraj v Magdeburgu odigrali prvo pripravljalno tekmo nove sezone.

rokomet_magdeburg_celje_2019_avgust_2Po dolgi poti v Nemčijo, ko so se nekateri igralci prvič srečali praktično na avtobusu, ekipi so se namreč šele na dan odhoda priključili mladinski reprezentanti Kristjan Horžen, Josip Šarac ter novinci Stefan Žabić, Domen Novak in Diogo Silva, jih je že čakala prva tekma. Magdeburg se je s tekmo proti Celju prvič predstavil domačemu občinstvu, potem ko so za njimi že precej daljše priprave kot pri Celjanih.

Gostje niso mogli računati na pomoč Domna Makuca, ki še ni nared za tekme, ter Matica Grošlja, ki zaradi bolečin iz preventivnih razlogov ni odpotoval v Nemčijo. Manjkala sta še dva, in sicer mlada Tadej Kljun in Miljan Vujović, ki nastopata na mednarodnem prvenstvu do 19 let v Makedoniji.

Ekipi sta se večji del tekme izmenjavali v vodstvu, nobena pa si tudi ni nabrala otipljivejše prednosti. Gostitelji, ki jih vodi Marko Bezjak, so se nekoliko oddaljili samo ob koncu, ko so vodili za največ štiri gole.

SC Magdeburg : RK Celje Pivovarna Laško 36:34 (18:17)

RK Celje Pivovarna Laško: Ferlin 8/1 obramb, Gaberšek 1 obramba; Silva 11, Šarac 6, Grebenc 5, Poteko 3, Kodrin 3, Marguč 2, Horžen 2, Žabić 1, Leban 1, Novak, Razgor, Cvetko; trener: Tomaž Ocvirk

*foto: RKCPL