Celjani prerešetali Muro (foto, video)


Nogometaši Celja so na prvi domači tekmi nove sezone državnega prvenstva gostili Muro. Celjani, ki so nastopili v nekoliko zarotirani začetni postavi, so povsem nadigrali Prekmurce in se zasluženo veselili treh točk.

Celje : Mura 5:0 (2:0)
Kouter (26′), Edmilson (45′), Špeljak (55′), Bizjak (75′), Popović (87′)

Začetna postava Celja: Rozman, Karničnik, Zec, Nemanič, Milić, Vrbanec, Kouter, Svetlin, Bizjak, Edmilson, Špeljak

Grofje so na začetku tekme imeli prevlado v posesti, ki so jo po lepo odigrani akciji kronali v 26. minuti. V polno je zadel Nino Kouter. Prekmurci so bili povsem nemočni, v prvem polčasu si niso uspeli ustvariti nobene zrele priložnosti. V samem zaključku prvega dela igre je nato po podaji iz kota z glavo celjsko prednost povišal Edmilson.

Črno-beli so po odmoru prikazali boljši obraz, a jih je presekal zadetek Karla Špeljaka, ki je izkoristil dobro podajo brazilskega napadalca. Za tem so se na obeh straneh zvrstile številne priložnosti, obojni so zadeli tudi okvir vrat, a mreža se ni zatresla vse do 75. minute. Takrat je povratnik po poškodbi Denis Popović fantastično zaposlil Lovra Bizjaka, ki je matiral gostujočega vratarja. Za končnih 5:0 in petardo v mreži Mure je poskrbel prav celjski kapetan, ki je močno poživil igro Celjanov.

Varovance Alberta Riere, ki so se z visoko zmago povzpeli na tretje mesto prvenstvene razpredelnice, v četrtek čaka povratni obračun v okviru evropskih kvalifikacij na Portugalskem, kjer bodo lovili minimalni zaostanek s prve tekme.

Standings provided by Sofascore

 

Fotogalerija: David Valant