Celjani z domačo točko ostali na četrtem mestu


V okviru 20. igralnega dne v tekoči sezoni so celjski nogometaši pred manj kot dvestoglavim občinstvom gostili ekipo Gorice, ki je bila, tako pred kot po tekmi, s Celjani izenačena po osvojenih točkah.

Prvo resnejšo priložnost so si domači nogometaši priigrali v 13. minuti, ko sta kombinirala Matej Podlogar in Dalilbor Volaš, ki pa je malce zamudil, da bi streljal na prazna vrata Primorcev. Gostitelji so bili v prvem polčasu nevarnejši in večkrat streljali v okvir vrat, vseeno pa si boljše priložnosti, kot že omenjene, niso pribrcali. Na drugi strani so v 41. minuti fantje z zahodne meje izkoristili napako celjske obrambe. Po podaji s peto Sandija Arčona je do žoge nekoliko z leve na kakšnih sedmih metrih od gola prišel Dejan Žigon in z levico streljal v daljši kot Matica Kotnika, ki se mu je nevarno bližal. 

Ravno strelec gostov je bil tisti, ki je kmalu po začetku drugega polčasa z 18 metrov nepokrit sprožil z desnico, a je bil strel nekolikanj previsok. Sledila je priložnost za rumene, s polvolejem pa je nevarno poskušal Podlogar. V 63. minuti je Lovre Čirjak izvajal kot v gneči pred goriškim golom pa je bil najvišji Volaš, ki je s strelom z glavo izid izenačil. Isti igralec je v nadaljevanju še dvakrat streljal iz kazenskega prostora, a brez haska. V 88. minuti se je izkazal domači vratar, ki je ubranil poskus z glavo Mirana Burgića. V 93. minuti je Volaš padel v kazenskem prostoru, ko je do njega potovala žoga s kota, a se sodniška piščalka, najverjetneje upravičeno, ni oglasila. 

Celje : Gorica 1:1 (0:1)
Stadion Arena Petrol, gledalcev 200, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj) in Praprotnik (Ljubljana).
Strelca: 0:1 Žigon (41.), 1:1 Volaš (63.).
Celje: Kotnik, Kous, Džinić, D. Hadžić, Travner (od 56. Požeg Vancaš), Pungaršek, Pišek, Cvijanović (od 70. I. Hadžić), Podlogar, Čirjak, Volaš.
Gorica: Sorčan, Gregorič (od 87. Curk), Kavčič, Jogan, Škarabot, Nagode (od 77. Osuji), Grudina, Kolenc, Arčon (od 83. Franciosi), Žigon, Burgić.
Rumeni kartoni: Pišek, Volaš; Burgić.

Igor Jovičević, trener NK Celje: “Bila je težka tekma, ki jo je naše moštvo boljše začelo. Na igrišču smo prevladovali, si pripravljali priložnosti in imeli možnost odločiti srečanje že v prvem polčasu. Ampak so prvi povedli Novogoričani, potem ko so prvič resno prešli polovico igrišča. Sledil je majhen šok za moje fante, gostje pa so dobili zalet. V polčasu smo se pogovorili in v drugem delu tekme naredili nekaj menjav v igri. Malo več smo tvegali in prišli do izenačenja, menim pa, da bi si zaslužili veliko več. Še naprej bomo morali delati na realizaciji, da priložnosti tudi spremenimo v zadetke, ker samo to nas vodi do zmag. Z igro sem zadovoljen, čeprav je še veliko prostora za napredek, fantom čestitam za borbenost, imamo točko in še naprej ostajamo na četrtem mestu in v boju za Evropo.”

Ostale tekme

Koper : Aluminij 1:0

Maribor : Rudar 1:0

Krško : Domžale 0:0

Radomlje : Olimpija – nedelja

V soboto, 10. decembra, bodo Celjani gostovali pri Aluminiju.