Celjani z igralcem manj do preobrata in zmage


sunny

Celjski nogometaši nadaljujejo z dobrim tempom in tudi tokrat so na gostovanju na Bonifiki dosegli pomembno zmago, do katere so prišli s preobratom in igralcem manj. Z zadetkoma Sprema in Sunnyja so slavili z rezultatom 2:1. Naslednje srečanje, zadnje v letošnjem letu bodo rumeno-modri odigrali v soboto, 12.12 ob 15:00 proti moštvu Gorice. 

Rezultat:

NK KOPER – NK CELJE 1:2 (1:0)

Postava NK Celje:

Kotnik, Kous, Travner, Soria, Vidmajer, Klemenčič, Klapan, Osman Ali, De Sousa (90′ Pišek), Đurković (61′ Spremo), Sunny. Trener: Iztok Kapušin.

V prvem delu srečanja smo spremljali malo neposrednih strelov tako proti vratom domačega vratarja kot tudi proti vratom celjskega branilca Kotnika. Sredi prvega polčasa so Celjani ostali brez Kousa, ki je prejel rdeči karton in Koprčani so kmalu izkoristili številčno premoč ter si pred odhodom na odmor priigrali minimalno prednost. V drugem delu so Celjani prikazali bolj napadalno igro in več priložnosti za zadetek. Tako so prvič zadeli v 69. minuti, še drugič pa le dve minuti kasneje. Pred zadnjim letošnjim obračunom lahko tako zatrdimo, da so rumeno-modri vendarle našli pravo formo in tako se s pozitivnimi pričakovanji podajajo tudi v nadaljnje kroge domačega prvenstva.

aV