Celjanka zmagovalka plezalnega spektakla v Ljubljani


Prestolnica je v soboto gostila tradicionalni praznik plezanja Triglav the Rock Ljubljana. Obračun svetovnih plezalnih asov je bil znova nad Ljubljanico, rekreativci pa so plezali po objektih in stavbah v mestu. Letošnji novi atrakciji sta bili balvan v zraku in dveh izzivih Dewesoft Kruder Challenge, ki imitirata plezalne pogoje in merita moč v rokah in predvsem prstih.

Zmagovalca plezanja nad Ljubljanico sta bila Celjanka Julija Kruder in plezalec iz Češke Martin Stranik.

Namen dogodka, ki se v Ljubljani odvija že več kot pet let, je povezovanje akterjev v športnem plezanju ter promocija le-tega v širši javnosti. Ljubitelji spektakla so lahko tako uživali v spopadu svetovnih plezalskih asov nad Ljubljanico, rekreativci pa so tekmo popestrili s tekmo v plezanju po stavbah in drugih objektih v mestu. Letos se je skoraj sto sodelujočih lahko prvič pomerili tudi na balvanu v zraku.

Kljub nekoliko slabšemu vremenu je tekmovanje ponudilo spektakularne obračune v tekmi nad vodo, ki je ustoličila nova šampiona. Vita Lukan je krono predala Celjanki Juliji Kruder, sestri celjskega plezalca Jerneja Kruderja, ki je tudi ambasador dogodka. Jernej Kruder se je tudi podal na tekmovališče, a letos obtičal že v četrtfinalu, tako da je novi plezalski kralj Ljubljanice več kot zasluženo postal serijski češki zbiralec žlahtnih kovin, Martin Stranik.

URADNI REZULTATI OBEH TEKMOVANJ

Dewesoft urbano plezanje Ž

1. Nara Beber Boštjančič – 4991 točk – nagrada 300 eur
2. Naja Isak – 3754
3. Alja Zalar – 3305

Dewesoft urbano plezanje M

1. Luka Jerman – 2537 – nagrada 300 eur
2. Aljaž Križnar – 2037
3. Lan Mastnak – 2037

Triglav The Rock Ljubljana Ž

1. Julija Kruder (slo) – nagrada 1500 eur
2. Katja Debevec (slo)
3. Lucija Tarkuš (slo)

Triglav The Rock Ljubljana M

1. Martin Stranik (češ) – nagrada 1500 eur
2. Jan Hojer (nem)
3. Timotej Romšak (slo)

Foto: Nik Bertoncelj