Celjanke nadigrale Dugo iz Šabca: Lea Bartelme s trojnim dvojčkom


Košarkarice celjske Cinkarne so gostile zasedbo Duge iz Šabca, ki so jo brez težav odpravile in še podaljšale svoj izjemno dolg niz neporaženosti. Moštvo Celja je namreč neporaženo na vseh 25 tekmah letošnje sezone.

Cinkarna Celje : Duga Šabac 94:66 (23:18, 29:8, 23:25, 19:15)

Celje: Silva 26, Bartelme 11, Becker 10, Gbemuotor 9, Uranker 9, Žibert 9, Demirović 8, Jelenc 8, Blagus 4

Celjanke so že na začetku tekme upravičile svojo vlogo favoritinj in po 5 minutah igre povedle z 12:1. Prednost Celja se je nato le še stopnjevala, ob odhodu na odmor pa je znašala že kar 26 točk (52:26).

Odgovor o zmagovalcu je bil tako že predčasno znan, varovanke Damirja Grgića pa so na koncu slavile s 94:66. Strelsko najbolj razpoložena je bila Thayna Silva, s trojnim dvojčkom (11 točk, 13 skokov, 10 podaj) pa ji je sledila Lea Bartelme, ki je s Celjem podpisala pogodbo do konca sezone 2026/27.

”Čestitke igralkam za zmago. Lahko sem zadovoljen z današnjo igro, mogoče nekaj slabih trenutkov v drugem polčasu, ampak mislim, da se dvigujemo počasi iz tekme v tekmo,” je po tekmi povedal trener Grgić.

Cinkarna tako poleg črnogorske Budućnosti ostaja edina neporažena ekipa v WABA ligi, prav zasedba iz Podgorice pa bo v naslednjem krogu gostila Celjanke. Pred tem košarkarice iz knežjega mesta čaka še ligaško gostovanje pri ljubljanski Ježici in pokalna tekma s Triglavom iz Kranja.

Celjski podmladek med šesterico najboljših v Sloveniji

Dekleta Cinkarne Celje do 18 let so se z zmago nad Mariborčankami uvrstile med 6 najboljših ekip v Sloveniji.