Celjanom prva, in velika, zmaga v letošnji ligi prvakov


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so prišli do velike prve zmage v letošnji sezoni lige prvakov. V Zlatorogu so na kolena spravili favorizirane Kielce, ki so bili pred dvema letoma evropski prvaki. V medsebojnih dvobojih so jih Celjani premagali že šestič.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po dveh uvodnih porazil prišli do nepričakovane zmage nad favoriziranimi Kielcami za katere igrajo tudi slovenski rokometaši, Uroš Zorman, Blaž Janc in Dean Bombač.

Celjani so že na začetku srečanja pokazali, da so odločeni doseči prvo letošnjo zmego v ligi prvakov. Kljub temu je bil izid v prvih 15. minutah vseskozi izenačen. V drugem delu prvega polčasa pa se je Celjanom obrestovala borbenost in odločnost saj so v tem delu igre povedli tudi za 6 golov. Na odmor so Celjani odšli s štirimi goli razlike (16:12).

V drugem polčasu so odločneje zaigrali tudi rokometaši Kielc in skoraj popolnoma izničili celjsko prednost. Pri izidu 21:20 sta švedska sodnika Mačkovšku pokazala še rdeč karton in zdelo se je, da bodo Celjani težko prišli do ugodnega izida.

Toda Celjani se niso dali in z delnim izidom 3:0 ponodvno prišli na štiri gole prednosti, ki so jo ohranili do konca tekme. Tritisoč glava množica je bila navdušena. Najboljši strelec tekme je bil s šestimi goli Gal Marguč.

CELJE PL – KIELCE 31:27 (16:12)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 1, Jurečič 1, Malus 4, Razgor 1, Suholežnik, Marguč 6 (4), Mitrović 5, Kodrin 1, Makuc 1, Anić 3, Dušebajev 5, Mačkovšek 2, Mlakar, Bečiri 1.

Vive Kielce: Szmal, Ivić, Jurecki 2, Dušebajev 3, Kus 1, Aguinagalde 5, Bielecki 2, Jachlewski 2, Štrlek 4, Janc 2, Lijewski, Jurkiewicz, Zorman, Mamić, Bombač, Đukić 5 (2).

Sedemmetrovke: 4/4; 2/4, Izključitve: 16 min; 8 min

Vrstni red: Veszprem 6, PSG in Flensburg 4, Celje PL, Kielce, Meškov Brest in Kiel po 2 točki.

foto: RK CPL