Celje s črnogorskima upoma


Vodstvo Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je sklenilo dogovor o prihodu dveh 18-letnih črnogorskih igralcev.

Tako Radojica Čepić (194 cm) kot Arsenije Dragašević (202 cm) sta mlada reprezentanta in sta doslej nastopala za Ruda Pljevlja.

Čepić je bil v minuli sezoni proglašen za najboljšega mladega igralca te države, na mediteranskih igrah v Atenah pa sta bila oba izbrana v idealno postavo prvenstva, kot najboljši srednji in levi zunanji.

Oba sta podpisala štiriletni pogodbi.

Trener Tomaž Ocvirk o obeh mladih igralcih: »Gre za najbolj perspektivna črnogorska rokometaša in še naprej sledimo naši strategiji, da v Celje pripeljemo najbolj talentirane igralce iz regije in iščemo rešitve na položajih, ki jih v Sloveniji zaradi višine ni mogoče. Junija sta bila tukaj na preizkusu, pokazala potencial, naša naloga pa je, da ta potencial razvijemo in ju dvignemo na višji nivo. Če bosta na samem treningu pokazala svoje kvalitete, bosta tudi že lahko dobila svoje mesto v članski ekipi. Oba sta morfološko na tako visokem nivoju, da se lahko brez težav priključita članskim treningom in kot sem dejal, če bo razvoj potekal tako kot pričakujem, potem bosta tudi v tej sezoni že dobila tudi priložnosti za igro.«

*foto: RKCPL