Celje z balkansko podprvakinjo v karateju


Beograd je zadnji aprilski konec tedna gostil 23. Balkansko prvenstvo v karatejo za otroke do 13 let. To je najvišji možni nivo tekmovanja za to starostno skupino otrok, na katerem je sodelovalo 796 najboljših karateistov iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Makedonije, Črne gore, Romunije, Srbije, Turčije in Slovenije.

V reprezentanci Karate zveze Slovenije sta bila dva člana Društva za karate Celje: Živa Stendler Klanjšek in Rene Kračun, ki sta oba prvič sodelovala na takšnem tekmovanju.

V karate borbah posamezno je nastopil Rene Kračun v kategoriji dečki do 12 let do 37 kg in v izločilnih bojih, kljub borbenosti in nepopustljivosti, izgubil od domačina, in sicer po sodniški odločitvi, pri rezultatu 1:1.

karate_april_2018_ekipnoOdlično je nastopala Živa Stendler Klanjšek v kategoriji kate deklice do 8 let in klonila šele v finalu proti domači tekmovalki iz Srbije. Živa je odlično unovčila individualne programske dvomesečne treninge s svojim trenerjem Sebastianom Kantužerjem, ki je hkrati tudi trener za borbe v Društvu za karate Celje.

Za nameček je Živa zadnji dan tekmovanja z ekipo Slovenk (Hribar, Jovanović, Stendler Klanjšek) v katah deklice 8-9 let osvojila 3. mesto in se s prvenstva zasluženo vrnila z dvema kolajnama.

Varovanca Društva za karate Celje in hkrati reprezentanta Slovenije sta pridobila bogate izkušnje za njuno nadaljnjo športno pot.

magnifico-celje-polsi-klik