Celje znova diha s košarko; Tajfun v Golovcu začel z zmago


tajfun sutjeska 2015

Košarkarji Tajfuna so končno začeli tekme v ligi ABA, kjer svoje nasprotnike gostijo v celjskem Golovcu, ki je ob uvodnem nastopu postregel z najvišjim obiskom domačih tekem doslej.

Podprvaki Črne gore so uvodoma povedli z 0:5, a so šentjurski košarkarji kmalu vzpostavili ravnotežje in povedli. Vseeno so prvo četrtino dobili gostje (16:20), ki so imeli pobudo tudi v drugem desetminutju, po katerem so vodili z 31:38.

Takoj po glavnem odmoru je domače moštvo na krilih Sandija Čebularja in Dragiše Drobnjaka s serijo 8:0 znova pokazalo, da v tem tekmovanju ne misli zgolj sodelovati. V 25. minuti je Tajfun po zadetku Tomaža Bolčine vodil s 46:40, a je takoj sledila protiofenziva Sutjeske z delnim izidom 2:11.

S košem Emirja Zimića in drugo trojka Ivana Držića je Tajfun odprl zadnjo periodo, a je znova sledila serija Sutjeske, tokrat z 0:6 za 56:59. Zadnja osmina igralnega časa je minila v mrtvem teku, saj sta si bili ekipi z ramo ob rami. V sami končnici je zablestel Ceola Clark III, ki je ujel dve žogi v napadu in zadeval proste mete, ki so jih tajfunovci na tem srečanju izvajali 100 %: 19/19. Na koncu gostje niso uspeli izsiliti podaljška in slavje ob prvi “jadranski” zmagi je pripadlo slovenskim državnim prvakom.

Pri domači ekipi je nastopilo 11 igralcev, trije pa so imeli dvoštevilčni izkupiček: Drobnjak 14, Čebular 13 in Clark 12 točk.

Za vzdušje so pred in v dvorani so poskrbeli člani navijaške skupine Šentjurski vitezi, tradicionalno pa so ob novi sezoni zaigrali tudi člani Pihalnega orkestra Šentjur. Med polčasom so se predstavili najboljši slovenski vrvovleki Šentjurski korenjaki, na tekmi pa so bile prisotne tudi igralke prve ekipe ŽKK Athlete Celje, ki jih v četrtek čaka domača tekma z ekipo iz črnogorske Podgorice. Med odmori so nastopala dekleta iz plesne skupine Connexion, četrtine pa je napoveala Anja Kragelj, kandidatka za Miss Universe Slovenija 2015. Srečanja se je udeležil tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec. Gledalcem se je prvič doslej pokazal online casino igralec s št. 1 na hrbtu – Tajfunko.

Naslednja tekma tajfunovce čaka v nedeljo, 4. oktobra 2015, ko bodo v Draženovem domu v Zagrebu gostovali pri Ciboni.

V torek, 6. 10. 2015, bo v Golovcu ob 21.00 tekma s Krko.

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: Začeli smo nekoliko živčno. Nismo bili povsem pravi in prikazali slabšo predstavo kot na superpokalu. Mogoče je bilo to celo za pričakovati. V pravih trenutkih smo strnili vrste in zmagali. Sutjeska je dokazala, kar smo vedeli, torej, da so neugodna zasedba in da smo na koncu videli pravi ABA-derbi. Odlično je, da je bila dvorana dobro napolnjena in upam, da se nam pridružijo še tisti, ki so doslej morda oklevali in da se bo morda iskala vstopnica več. Vsaka tekma naj bo praznik košarke. Moja velika želja je, da bosta tako Krka kot Union Olimpija dobro igrali, ker je to potrditev za vse nas. Naše misli so sedaj usmerjen k nedeljski tekmi s Cibono, za katero je vse pripravljeno zahvaljujoč scoutingu pomočnika Ožbeja Staneta.«

Ivan Držić, igralec Tajfuna: »Izpolnila se mi je velika želja, da zaigram v ligi ABA in v, lahko rečem, domačem Celju. Velika zahvala gre navijačem, ki so ustvarili sijajno vzdušje in nas ponesli do zmage. Strinjam se s trenerjem, da nismo bili pravi. Zelo neugodna ekipa Sutjeske je na koncu zgrešila met za podaljšek. Vsekakor je zmaga zaslužena! Čestitam vsej ekipi in trenerskemu štabu, ki je opravil odlično delo.«

polsi-tajfun-aba-klik