Celjska mladost odlična v boju z zvezdniško ekipo PSG-ja


Vir: uradni fb profil CPL, GREGOR KATIČ
Vir: uradni fb profil CPL, GREGOR KATIČ

Liga prvakov, v kateri nastopajo pivovarji je tokrat v dvorano Zlatorog pripeljala zvezdniško zasedbo iz Francije. Visoko kvalificirana ekipa, ki ima proračun krepko nad celjskim moštvom je srečanje dobila, z rezultatom 32:30. Celjani so prikazali veliko borbenost in potencial ter na koncu od domačega občinstva prejeli stoječe ovacije. 

Rezultat:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – PARIS SAINT – GERMAIN HANDBALL 30:32 (15:16)

Strelci:

CELJE: Lesjak 2 obrambi, Gajić 7 obramb; Blagotinšek 1, Ivič 8/3, Babarskas, Janc 5, Razgor, Marguč, Poteko 1, Potočnik, Kodrin 2, Fižuleto 2, Patrianova 3, Pešič, Mlakar 3, Žvižej 5/1; trener: Branko Tamše.

PARIS: Annonay 1/1 obramba, Omeyer 8/1 obramb; Melić, Mollgaard 1, Vori 2, Kounkoud, Barachet 4, Gunnarsson, Abalo 4, Karabatić L. 2, Hansen 8/5, Narcisse 2, Onufryienko, Karabatić N. 9, M’tima, trener: Zvonimir Serdarušić.

Srečanje je odlikovala dinamična igra in nobena od ekip si ni priigrala občutnejšega vodstva. Francozi so sicer v drugem polčasu vodili za pet zadetkov, vendar se pivovarji niso predali in vseskozi držali korak z zvezdniško ekipo gostov. Svoje je dodal še sodniški dvojec, ki kljub domačemu terenu ni bil pretirano naklonjen do celjskih rokometašev. Tekma je ponudila priložnost tudi mladim rokometašem, ki so se znova izkazali in potrdili, da ima ekipa iz Celja kljub mladosti velik potencial. Trener pivovarjev Branko Tamše je po srečanju dejal, da je zadovoljen in ponosen na svojo ekipo, saj so prikazali odlično borbo in kljub nekaterim igralcem, ki so še vedno poškodovani in še niso zapolnili celjskega tabora pustili več kot odličen vtis na domačih tleh.

aV