Celjska serija nepremaganosti prekinjena z dvomljivo 11-metrovko (video + izjava za javnost NKC)


V 10. kolu prvoligaškega tekmovanja se je končala celjska serija nepremaganosti, ki je trajala vse od 3. kola. Podobno kot ob koncu lanske sezone, ko jim je napredovanje v evropska tekmovanja preprečila Mura, je bila tudi to pot v glavni vlogi prav ta ekipa.

Na Fazaneriji so domači v 42. minuti zadeli vratnico, izid po prvem polčasu pa je ostal na začetnem stanju. Morda bi se lahko 0:0 končalo tudi srečanje, če v 84. minuti sodniki ne bi pokazali na 11-metrovko, ki so jo domači izkoristili. Celjski tabor je prepričan, da je bil prekršek Travnerja narejen zunaj kazenskega protora.

Sporno situacijo si lahko ogledate na spodnjem videu od 2’04” naprej:

 

Mura : Celje 1:0 (0:0)

Mura: Obradović, Pucko, Karamarko, Maruško, Karničnik, Kouter, Kozar (od 24.’ Brkić), Bobičanec, Šušnjara (od 83.’ Bubnjar), Horvat (od 65.’ Mulić), Maroša.
Celje: Rozman, Travner (od 89.’ Koritnik), Zaletel, Stojinović, Ćalušić, Plantak, Benedičič, Novak (od 80.’ R. Štraus), Lotrič, Božić, Vizinger.
Rumeni kartoni: Karničnik, Šušnjara, Mulić; Vizinger, Travner, Benedičič.

Ostale tekme

Olimpija : Bravo 3:1
Aluminij : CB24 Tabor Sežana 3 : 0
Rudar Velenje : Domžale 2 : 3
Triglav Kranj : Maribor 1 : 3

Lestvica

T Z N P GR
1. Olimpija Ljubljana 10 6 3 1 11 21
2. Aluminij 10 6 3 1 9 21
3. Mura 10 5 4 1 5 19
4. Maribor 10 5 3 2 8 18
5. Celje 10 4 4 2 10 16
6. Bravo 10 3 2 5 -5 11
7. Domžale 10 2 4 4 -4 10
8. CB24 Tabor Sežana 10 3 1 6 -6 10
9. Triglav Kranj 10 2 0 8 -15 6
10. Rudar Velenje 10 0 4 6 -13 4

V četrtek, 26. septembra, bo v Celju ob 18. uri tekma s Sežanci, ki so poleg Mure edini v tej sezoni ugnali rumeno-modre.

Dodano naknadno – izjava za javnost NK Celje 

Na stadionu Fazanerija sta NK Mura in NK Celje odigrala srečanje 10. kola Prve lige Telekom Slovenije. Nasprotnika sta ponudila zanimivo nogometno predstavo, po kateri so prizorišče zadovoljni zapuščali tudi gledalci. Spet smo dobili dokaz, da se tudi v Sloveniji igra kakovosten nogomet.

Do zmage z 1:0 so z uspešno izvedeno 11-metrovko Amadeja Maroše v 86. minuti prišli domačini, ki jim tudi ob tej priložnosti čestitamo za osvojene tri točke. Mura je zadetek za zmago dosegla po sumljivo dosojeni 11-m. NK Celje čuti dolžnost do svojih navijačev in meni, da ima eden od samo dveh večnih prvoligašev, z dolgoletno in bogato zgodovino, ki je v slovenski in evropski nogometni prostor poslal številne slovenske nogometaše, pravico predstaviti svoje  stališče na dosojeno 11-metrovki.

Sporna situacija v Murski Soboti
Sporna situacija v Murski Soboti

Prekršek Jureta Travnerja nad Luko Bobičancem, ki se je zgodil v neposredni bližini dodatnega pomočnika g. Andreja Žnidaršiča, je glavni sodnik srečanja g. Nejc Kajtazović, na začudenje vseh prisotnih, označil za prekršek v kazenskem prostoru in pokazal na belo točko. NK Celje zavzema stališče, da je šlo za sodniško napako in je bil prekršek našega nogometaša nad nasprotnikovim napadalcem storjen izven kazenskega prostora. Jure Travner je Luko Bobičanca prijel in izpustil pred kazenskim prostorom. Nogometaši Celja so na nepravilno sodniško odločitev, ki je neposredno vplivala na rezultat srečanja in dejstvo, da so bili oškodovani, odreagirali na človeški način, zaradi česar so Dario Vizinger, Jure Travner in Žan Benedičič prejeli kazen rumenega kartona.

NK Celje želi spomniti, da je nogomet igra strasti in posledično čustev, ki jih nogometaši, tudi zaradi pravilnih in nepravilnih sodniških odločitev, na takšne in drugačne načine izražajo pred, med in po tekmi. V Celju naše nogometaše vzgajamo v duhu Fair Playa, tudi medsebojnega spoštovanja nasprotnika, uradnih in preostalih oseb vpetih v nogometno dogajanje ter enako pričakujemo tudi sami. Razumemo človeške napake, ko jih naredimo sami in smo zaradi njih kaznovani, prevzemamo popolno odgovornost zanje in sprejemamo kazen. Želimo, da se tudi delilci pravice zavedajo svojega naziva in tega, da s svojimi odločitvami (ne)hote vplivajo na delovanje, rezultat in uspeh, ne samo slovenskih nogometnih klubov, pač pa tudi uspeh Slovenije v Evropi in po svetu.