Celjska teniška igralka Nastja Kolar med najboljšimi petimi na svetu …


… v svoji generaciji. Šestnajstletna Celjanka Nastja Kolar je ena izmed najbolj obetavnih mladih igralk na svetu. Tenis igra že od osmega leta. V šolo in na treninge se ob skrbni pomoči očeta Zlatka in mame Mojce vsak dan iz Celja vozi v Litijo.

Ob koncu minule sezone je mlado teniško igralko pestila poškodovana, a se je kljub temu letos hitro vrnila v tekmovalni ritem. Januarja se je uvrstila v polfinale 25.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja v mestu Burnie v Avstraliji, uspeh je ponovila tudi maja v Zagrebu.

Do rezultata kariere je morala nato počakati le slab mesec dni, ko je v Mariboru osvojila prav tako 25.000 dolarjev vreden turnir, najpomembnejšega v svoji karieri.

Zelo sem vesela, ker je to uspeh kariere. Premagala sem tri odlične igralke. V četrtfinalu sem ugnala 190. igralko sveta, v polfinalu izkušeno Italijanko, ki je odlično servirala in igrala najbolje od vseh, v finalu pa še Mašo, ki je neugodna, hitra in ima zelo dolge spin udarce. Bila sem pod pritiskom, zato sem še toliko bolj srečna, da mi je uspelo,” je Nastja Kolar povedala za spletni portal Siol.

Mladi up slovenskega ženskega tenisa Nastja Kolar je tako po osvojitvi turnirja v Mariboru na lestvici WTA napredovala za 98 mest, s 437. mesta je napredovala na 339. Kot poročajo na Tenis portalu, bo po mariborski zmagi poskušala deklasirati tekmice še na ITF turnirju v padovi (ITA), kjer se igra za denarno pogačo 25,000 USD. 16-letna Celjanka je v kvalifikacijah pometla igrišče z dvema nasprotnicama – Italijanko in Brazilko.

Foto: Teniška zveza Slovenije