Celjski hiphoperji svetovni podprvaki

22. 10. 2019 11:00

sp-2019-tba-1

Plesalke in plesalci Plesnega centra TBA so v nemškem Bremerhavnu, kjer je od 15. do 19. oktobra 2019 potekalo IDO svetovno prvenstvo v HIP HOPu, v najprestižnejši kategoriji članskih formacij posegli po srebru.

Pod imenom Royce so v letošnjem letu že osvojili 2. mesto na državnem prvenstvu in 3. mesto na evropskem prvenstvu v italijanskem Riminiju.

Otroška skupina Sweetas je v finalu za las zgrešila stopničke in si priplesala uvrstitev na 4. mesto. Prav tako sta 4. mesto osvojili plesalki HIP HOP članskega dua Hana Firer & Lana Apotekar. Uspeh evropskega prvenstva je z osvojenim 5. mestom ponovila članska solistka,  aktualna državna prvakinja Lana Apotekar. Plesalki skupine Sweetas, Anja Aristovnik & Zara Kajtna, sta si kot otroški duo  v finalu priplesali odlično 6. mesto.

V Nemčijo se je kot del slovenske reprezentance odpravila 55 članska postava Plesnega centra TBA. Koreografinja mladinske in članske formacije Tjaša Leban je tokrat bila tudi v vlogi plesalke članske formacije.

 »Ponovno stati na takmovalnem odru s predano ekipo je nekaj najlepšega. Čutim, da je ta sezona nekaj posebnega in da je pred nami še veliko pozitivnega. Ponosna sem na vse, ki so tekmovali v Nemčiji in na vse, ki vsak dan pridno plešejo v dvoranah Plesnega centra TBA, saj je plesni potencial v Sloveniji zares velik!« je po zaključku prvenstva dejala Tjaša Leban.

Mladinska formacija Annan, ki je na državnem prvenstu osvojila 3. mesto, si je v hudi konkurenci v polfinalu priplesala 19. mesto. Solist Maj Zimšek, si je v kategoriji HIP HOP solo priplesal 38. mesto, v battlih pa 53. mesto.

SKUPNI REZULTATI IDO SVETOVNO PRVENSTVO 2019 – Bremerhaven, Nemčija

  • 2. mesto – ROYCE – HIP HOP formacije člani
  • 4. mesto – SWEETAS – HIP HOP male skupine otroci
  • 4. mesto – HANA FIRER & LANA APOTEKAR – HIP HOP duo člani
  • 5. mesto – LANA APOTEKAR – HIP HOP solo članice
  • 6. mesto – ANJA ARISTOVNIK & ZARA KAJTNA – HIP HOP duo otroci
  • 19. mesto – ANNAN – HIP HOP formacije mladinci
  • 38. mesto – MAJ ZIMŠEK – HIP HOP solo člani
  • 53. mesto – MAJ ZIMŠEK – HIP HOP battle člani
Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 1,013 seconds.