Tina Šutej na svetovnem prvenstvu pristala tik pod stopničkami


Svetovno atletsko prvenstvo v Budimpešti se počasi bliža koncu. Petorica članov celjskega Kladivarja je že opravila s svojimi nastopi, včeraj sta namreč bili na delu še Tina Šutej in Eva Pepelnak.

Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej je s 4,80 m popravila svoj državni rekord na prostem. To jo je privedlo do četrtega mesta, s tem pa je ponovila uspeh iz svetovnega prvenstva v Eugenu.

Članica Kladivarja je po nastopu povedala: To je moja najboljša tekma kariere, izboljšala sem rekord na prostem, čeprav to ni bilo dovolj za medaljo in malo boli, ampak sem lahko vseeno ponosna na nastop. Prihodnje leto bom imela še tri priložnosti, SP v dvorani marca, nato pa poleti najprej evropsko prvenstvo v Rimu in nato olimpijske igre v Parizu. Še prej pa moram pozdraviti tetivo, s katero sem imela v zadnjem mesecu kar nekaj težav.”

”Super dosežek je tudi četrto mesto, zavedam se, da so to odlične uvrstitve. Ne morem pa biti povsem zadovoljna. A sem vesela, da sem prikazala dobre skoke. Da so tisti, ki so prišli navijat zame v Budimpešto, videli mojo tekmovalnost, borbenost, da se lahko osredotočim tudi v najtežjih trenutkih. Prikazala sem dobre skoke in sedaj moram take delati na treningih in tekmah naprej,” je še dodala Ljubljančanka, ki živi in trenira v Celju.

Naslov je ubranila aktualna olimpijska zmagovalka Katie Moon iz ZDA, prvo mesto pa si je delila z Avstralko Nino Kennedy, lani tretjo na SP. Bron je pripadel Finki Wilmi Murto, evropski prvakinji na prostem in v dvorani.

Eva Pepelnak; foto: Peter Kastelic/AZS

Sinoči je v kvalifikacijah troskoka nastopila še Eva Pepelnak, ki je zasedla 28. mesto. Pristala je pri 13,60 m, kar ji ni prineslo preboja v finalni del. Celjanka je po svojem prvem nastopu na velikih tekmah dejala: Vzdušje je bilo super, a sem bila na začetku malo živčna. Potem sem se sprostila in stopnjevala dosežek, a za finale tokrat nisem bila sposobna. Za naslednje tekme se želim ustaliti na dobrih daljavah, še mogoče večjih kot danes, in potem bom lahko posegla višje. Prva stopnička bo dobra naslednja dvoranska sezona. Poleti bo dosegljiv nastop na EP v Rimu, za olimpijske igre, ki so tudi moj cilj, pa se bo treba zelo potruditi.”