Celjski hokejisti do visoke zmage na štajerskem obračunu


Hokejisti Celja so na svojem tretjem dejanju državnega prvenstva gostovali v Mariboru, kjer so prišli do svoje prve zmage v letošnji sezoni.

Maribor : RST Pellet Celje 1:7 (1:0, 0:3, 0:4)
Jeram (17′); Širovnik (31′), Dolinar (33′), Mintautiškis (40′), Sotlar (41′, 46′), Bukovec (43′), Sodja Zalokar (52′)

Celjani so bili že na samem začetku tekme boljši nasprotnik, toda vse njihove poskuse v prvi tretjini je uspešno zaustavil domači vratar Lazar Ilić. Na drugi strani dvorane je sledila kazen, ko je do uvodnega zadetka prišel Celjan v mariborski zasedbi Urh Jeram.

To je poskrbelo za dodatno motivacijo v celjski ekipi, ki je v drugem delu druge tretjine dosegla tri zadetke. V polno so zadeli Nik ŠirovnikTim Dolinar in Mikus Mintautiškis. Celjani so v podobnem ritmu nadaljevali tudi v zadnji fazi tekme, ko se je mreža domačih zatresla kar štirikrat. Dvakrat je bil uspešen Jure Sotlar, svoje pa sta prispevala še Maks Bukovec in Gal Sodja Zalokar. Celjski čuvaj mreže Jaka Gajšek je bil pri svojih obrambah 93,33 % uspešen.

Hokejisti iz knežjega mesta so tako po uvodnih dveh porazih proti Triglavu in Jesenicam slavili z visokih 1:7. Dvoboj z Jeseničani je sicer potekal v okviru Alpske lige, a se je štel tudi za seštevek v državnem prvenstvu.

Celjane v izredno zahtevnem in pestrem urniku že jutri čaka nova tekma, ko bodo prvič v zgodovini v domači dvorani gostili tekmo Alpske hokejske lige. V Ledeno dvorano prihaja italijanska zasedba Rittner Buam, ki je v minuli sezoni nastopila v polfinalu tega tekmovanja.