Celjski kajakaš Martin Srabotnik na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah prišel do svojih prvih stopničk


Na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Ljubljani je že prvi dan za izjemen uspeh poskrbel celjski kajakaš Martin Srabotnik, ki je z drugim mestom prišel do prvih stopničk na tekmah svetovnega pokala v karieri, v finalu pa so veslali tudi preostali slovenski polfinalisti.

26-letni celjski kajakaš Martin Srabotnik je končno le dočakal trenutek, ko se je povzpel na zmagovalne stopničke na tekmah svetovnega pokala. V preteklosti je že kazal dobre vožnje, a mu na stopničke še ni uspelo priti. Domača proga in odlično vzdušje, ki so ga pričarali slovenski navijači, so Srabotnika popeljali na drugo mesto, za olimpijskim, svetovnim in evropskim prvakom Čehom Jirijem Prskavcem pa je zaostal za 1,37 sekunde.

»Najlepše je biti na stopničkah doma. Atmosfera je bila odlična, veliko imam domačih navijačev. To je potrditev, da sem dobro pripravljen, da dobro delam, sem hiter in sodim sem. Tu so najboljši tekmovalci na svetu, premagal me je le olimpijski prvak. Moraš malo tvegati, da prideš na stopničke. Tvegal sem tam, kjer sem lahko, vožnja ni bila popolna, ampak dovolj za stopničke,« je po tekmovanju povedal Srabotnik.

Foto: Kajakaška zveza Slovenije