Celjski kajakaš z bronom s svetovnega prvenstva


Te dni se v Liptovskem Mikulašu na Slovaškem odvija svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Celjski kajakaš Lan Tominc je v slalomu med mlajšimi člani osvojil bronasto medaljo.

Progo je prevozil najhitreje od vseh, vendar je na koncu proge prišlo do dotika vrat in s tem pribitka dveh sekund, tako da sta bila pred njim uvrščena tekmovalca iz Francije in Češke.

Lan Tominc s spremljevalci; vir foto: Dušan Konda

Včeraj je slovenska odprava prišla do treh kolajn. Poleg Tominc sta jih osvojila Žiga Lin Hočevar, ki je ubranil naslov mladinskega prvaka v kanuju, kakor tudi Eva Alina Hočevar, ki je postala podprvakinja med kajakašicami.

Prizorišče tekmovanja šteje dobrih 30 tisoč prebivalcev in je eno najbolj znanih turističnih središč na Slovaškem zaradi svojega bogatega kulturnega življenja in tudi zato, ker je odlično izhodišče za turiste, od koder je enostavno doseči Nizke Tatre z znanimi jamami ali do Zahodnih Tater.

Dodajmo, da se vzporedno v švicarskem Dallenwilu odvija evropsko prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše član. Za slovensko kolajno so v ekipni tekmi klasičnega spusta poskrbeli kajakaši do 23 let Tjaš Til Kupsch, Blaž Mihelič in Matija Preskar, ki so končali za Čehi in Belgijci.

Preberite tudi:

Enajst mladih s štirimesečnim izobraževanjem v podjetniškem inkubatorju začenja svojo podjetniško pot