Celjski karateisti do medalj na balkaniadi


Trije karateisti celjskega Društva za karate Celje: Sven Rakovnik, Tomaž Hudales in Tim Valner so se skupaj s klubskim in hkrati reprezentančnim trenerjem Sebastianom Kantužerjem udeležili 20. balkanskega prvenstva za kadete, mladince in mlajše člane, ki je bilo v Brežicah od 6. do 8. decembra 2019.

Nastopilo je 652 tekmovalk in tekmovalcev iz sedmih balkanskih držav. Nastop slovenske reprezentance je bil letos zelo uspešen, saj so osvojili kar štiri zlate in štiri srebrne ter 15 bronastih medalj.

Mladi celjski reprezentanti so po odličnih nastopih močno pripomogli k uspehu slovenske reprezentance, saj so vsi med nosilci medalj; Sven Rakovnik je postal balkanski prvak, Tomaž Hudales je osvojil srebrno in bronasto medaljo, Tim Valner pa sedmo mesto in bronasto medaljo, ter se tako uvrstili med najuspešnejše tekmovalce slovenske reprezentance.

karate_brezice_2019_december_2Sven Rakovnik je na svojem drugem nastopu na tovrstnem tekmovanju v kategoriji borbe – kadeti do 63 kg, v kateri je nastopilo 27 tekmovalcev, boril suvereno do samega vrha. Zmagoval je z minimalno razliko in hranil kondicijo ter moč za finale. Z rezultatom 1:0 je premagal tekmovalca iz Črne gore ter Bosne in Hercegovine. V četrtfinalu je šlo še bolj na tesno in tako je premagal Memišovića iz BIH z rezultatom 1:1, v polfinalu pa z 1:0 še Ciprčana Christoforos. V večernem finalu je nato zelo suvereno in prepričljivo ugnal Hrvata Ivana Prusino z rezultatom 4:0 in tako osvojil naslov balkanskega prvaka.

Tomaž Hudales in Tim Valner sta prvi dan balkanskega prvenstva v svoji kategoriji borbe – mladinci do 68 kg nastopila proti 27 nasprotnikom. Tim Valner je začel z odlično borbo proti Ciprčanu Christosu in zmagal z rezultatom 2:0. V četrtfinalu se je srečal z Sadinom Mulahalilovićem iz BIH in v odlični borbi ga je kasnejši finalist kategorije šele v zadnjih sekundah borbe premagal z rezultatom 1:0. V repasažu je Tim izgubil proti srbskemu tekmovalcu Lemajiću in se uvrstil na sedmo mesto.

karate_brezice_2019_december_3Tomaž Hudales, ki je bil na sosednjem tatamiju v prvem krogu prost, je po izenačeni borbi najprej premagal z 1:1 Alija Delića iz BIH, v tretjem krogu pa ugnal še slovenskega nasprotnika Lana Podpečana z rezultatom 2:0. V polfinalu se je ponovno srečal s svojim dolgoletnim slovenskim nasprotnikom Žanom Keršičem Ahlinom in ga po izenačeni borbi premagal z rezultatom 4:3. V večernem finalu se je tudi on pomeril z Mulahalilovićem in po odličnem začetku vodil z rezultatom 1:0 skoraj do konca, nato pa zmago izgubil v dramatičnih zadnjih sekundah borbe. Tomaž je osvojil srebrno medaljo in postal balkanski podprvak.

karate_brezice_2019_december_4Oba celjska mladinca Hudales in Valner sta bila zadnji dan tekmovanja uvrščena tudi v slovensko mladinsko ekipo za borbe, ki je najprej z rezultatom 3:2 izgubila proti Srbom, nato pa z rezultatom 6:3 premagala Ciper in dosegla bronasto medaljo.

*foto: KKC