Celjski nogometaš na Poljskem v tednu dni kar štirikrat zatresel mreže nasprotnikov (video)


Nogometaš iz Celja, ki nastopa za poljskega velikana iz Varšave, je v zadnjem obdobju ujel sijajno strelsko formo. Mreže nasprotnikov je zatresel na treh zaporednih tekmah, vse štiri zadetke pa si lahko ogledate na povezavah, ki smo jih priložili. 

Blaž Kramer se je v preteklosti spopadal s težko poškodbo, poleg tega pa so ga operirali tudi na napačnem mestu. Nekdanji nogometaš celjskega Šampiona tako večino tekem začenja na klopi za rezervne igralce, toda z izjemnimi predstavami v zadnjem obdobju vse bolj trka na vrata udarne enajsterice.

V dresu Legie, s katero je v lanski sezoni postal pokalni prvak, je tako v zadnjem tednu oktobra začel s svojim strelskim pohodom, ki je trajal tri zaporedne tekme. Najprej je zadel na obračunu evropske konferenčne lige proti Zrinjskemu iz Mostarja. Takrat mu je nemški trener srbskega porekla Kosta Runjaić ponudil priložnost od prve minute, Kramer pa mu je zaupanje povrnil s pomembnim zadetkom za zmago, ki je poljsko zasedbo močno približal napredovanju v izločilne boje evropskega tekmovanja.

Sprva zadetek celjskega napadalca ni bil priznan zaradi domnevnega prepovedanega položaja, a so nato sodniki s pomočjo sistema VAR zadetek označili kot regularen. Sledilo je slavje Kramerja in soigralcev, ki ga je zaznamovala tudi gesta Celjana s poklonom noseči ženi, s katero pričakuje podmladek. Uefa je njegov zadetek uvrstila med štiri kandidate za najlepši zadetek kroga, kjer je zasedel drugo mesto.

Kramerjeva proslava zadetka v Mostarju. (Foto: Legia Warszawa/Facebook)

Tri dni kasneje je aktualne poljske podprvake čakala ligaška preizkušnja proti ekipi Stal Mielec. Kramer je na svojo priložnost čakal med rezervisti, v igro pa je vstopil v 66. minuti pri rezultatu 0:2. 27-letnik je dodatno poživil napadalno igro precej favorizirano Legie. V zadnji minuti rednega dela igre je zatresel mrežo nasprotnika, a to je zadostovalo zgolj za častni zadetek ob porazu z 1:3.

Sledila je še pokalna preizkušnja, v kateri je vloga glavnega junaka kluba iz poljske prestolnice znova pripadla Kramerju. V uvodnih 35. minutah je dvakrat premagal vratarja drugoligaške zasedbe Tychy in tako zapečatil usodo domačega moštva. Legia je slavila s 3:0.